Στο ΠΕΔΥ ούτε για… συνταγές! Τα αγκάθια του συστήματος

  • Iatropedia
Τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και εργαστήρια παρουσιάζουν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ κυρίως στην περιφέρεια με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν ούτε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για αυτούς φάρμακα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζει το ΠΕΔΥ στις περισσότερες πόλεις της χώρας καθώς με βάση τις καταγραφές, απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν ούτε ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ με συνέπεια οι ασθενείς να τους ψάχνουν με το …κιάλι και να αναγκάζονται να πληρώνουν τις επισκέψεις ολόκληρες από την τσέπη τους.

Οι μονάδες του ΠΕΔΥ πάντως σε πολλές περιοχές υπολειτουργούν ενώ δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών. Ενδεικτικά :

Τα πολυιατρεία του ΠΕ∆Υ στις Σέρρες και στο Αγρίνιο δεν έχουν µικροβιολόγο.

Στο ΠΕ∆Υ της Λάρισας δεν υπάρχουν καρδιολόγοι, νευρολόγοι αλλά ούτε και ρευµατολόγοι.

Στο ΠΕ∆Υ της Κοζάνης δεν υπάρχουν µικροβιολόγοι, παιδίατροι, γυναικολόγοι. Οι ασφαλισμένοι στην Άρτα ψάχνουν να βρουν μικροβιολόγο ακόμη και για τα απλά.

Στο ΠΕ∆Υ Χανίων απουσιάζει η ειδικότητα του γυναικολόγου, του ορθοπεδικού αλλά και του παιδιάτρου ενώ στον νομό δεν είναι συμβεβλημένος µε τον ΕΟΠΥΥ ούτε ένας οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος, ψυχίατρος αλλά και νευρολόγος.

Για εργαστηριακές εξετάσεις ούτε λόγος καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα απλά αντιδραστήρια. Παρ αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης παραπέμπει τους ασφαλισμένους στα εργαστήρια του ΠΕΔΥ για εξετάσεις. Εικόνα βέβαια γνώριμη καθώς ακόμη και από την εποχή του ΙΚΑ τα εργαστηριακά τμήματα είχαν υποβαθμιστεί εδώ και χρόνια.

Γι αυτό εξάλλου και ο ιδιωτικός τομέας γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα δίπλα από όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόντρας συνέχεια Άδωνι-Λουράντου με εξώδικα και προειδοποιήσεις! Τι άναψε φωτιές

Τι χάνει το Ταμείο γιατρών-φαρμακοποιών από το 2015!

Δείτε ποια φάρμακα μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ!

Νέα φάρμακα ελεύθερα χωρίς συνταγή! Αυξήθηκαν τα ΜΗΣΥΦΑ