Στο Μινσκ της Λευκορωσίας σε διάσκεψη του ΠΟΥ ο Ι. Μπασκόζος

  • Iatropedia
Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος συμμετείχε στην υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη Δια Βίου Προσέγγιση στην Υγεία με κεντρικό μήνυμα "Ενεργώντας Νωρίς, Ενεργώντας Έγκαιρα κι Ενεργώντας Μαζί" που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η διάσκεψη κατέληξε σε πολιτική συμφωνία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Περιοχής του ΠΟΥ για την προώθηση των αρχών της Δια Βίου Υγείας με την υπογραφή της «Διακήρυξης του Μίνσκ», την οποία συνυπέγραψε εκ μέρους της χώρας μας ο κ. Μπασκόζος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Λευκορωσίας, Dr Vasily Zharko. Επίσης, ο κ. Μπασκόζος συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια του Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Dr.Zsuzsanna Jakab και επικεφαλής ξένων αποστολών, όπως του Τουρκμενιστάν και της Αρμενίας, καθώς συζήτησε και τις δυνατότητες συνεργασίας με ορισμένους από τους διακεκριμένους ομιλητές της συνάντησης.

Τέλος, ο κ.Μπασκόζος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ειδικής Φροντίδας Μητέρας και Νεογνού, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τον εξοπλισμό των ιατρείων, καθώς και για τις υπηρεσίες και το έργο που επιτελείται εκεί.