Στο «Γ. Γεννηματάς» ο Θάνος Πλεύρης: Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση των πολιτών που προσήλθαν στο νοσοκομείο με τραύματα και εγκαύματα από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» ο Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον διοικητή και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την πορεία της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, με εγκαύματα από την καταστροφική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης.

Το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, στο «Γ. Γεννηματάς», αναζήτησαν βοήθεια τρεις ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση. Πιο βαριά από τους τρεις είναι ένας 54χρονος άνδρας, ο οποίος έφτασε με δικό του μέσο από τον Γέρακα με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής επιφάνειας 60% στο πρόσωπο, τα χέρια τα πόδια και τον κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του είναι σταθερή.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Τρεις τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα στο «Γ. Γεννηματάς»

ΕΚΑΒ: 34 πολίτες στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, με ασθενοφόρα, κινητές Ιατρικές Μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) έχουν διακομισθεί συνολικά σε νοσοκομεία 34 ασθενείς, ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Αναλυτικά: 1 ασθενής διακομίστηκε στο «Γ. Γεννηματάς», 5 στο «Ιπποκράτειο», 23 στον «Ερυθρό Σταυρό», 1 στο «Σωτηρία», 1 στο ΚΑΤ ενώ 3 πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ.

Δείτε επίσης: Φωτιά Πεντέλη – ΕΚΑΒ: Τριαντατέσσερις (34) άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία – Ποιες δομές εκκενώθηκαν