Φωτιά στην Πεντέλη: Τρεις τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα στο «Γ. Γεννηματάς»

  • Γιάννα Σουλάκη
Γεννηματάς
Τρεις άνθρωποι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης - Γέρακα-Ανθούσας. Όλοι αναζήτησαν περίθαλψη στο Κέντρο Εγκαυμάτων του Γεν. Κρατικού Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", το οποίο εφημέρευε χθες εκτάκτως, για να καλύψει τις ανάγκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, «Γ. Γεννηματάς», αναζήτησαν βοήθεια οι εξής ασθενείς:

  • άνδρας 54 ετών έφτασε με δικό του μέσο στο νοσοκομείο από τον Γέρακα με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής επιφάνειας 60% στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια και τον κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του είναι σταθερή.
  • γυναίκα 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης, είχε αναπνευστικά προβλήματα και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Η ασθενής ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο νοσοκομείο.
  • άνδρας 35 ετών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων σε ποσοστό 18%, σε κεφάλι, χέρια και πόδια. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Φωτιά Πεντέλη: Διακομιδές ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45)

Νωρίτερα,

τρεις (3) Πυροσβέστες με αναπνευστικά & τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ,

πέντε (5) πολίτες διακομίσθηκαν: ο ένας στο «Γεννηματάς» με ελαφρύ έγκαυμα, οι τρεις στον «Ερυθρό Σταυρό» και ένας στο «Σωτηρία» με αναπνευστικά προβλήματα.

Δείτε επίσης: Φωτιά Πεντέλη – ΕΚΑΒ: Τρεις πυροσβέστες και πέντε πολίτες βρέθηκαν στο νοσοκομείο – Ποιες δομές εκκενώθηκαν