Φωτιά Πεντέλη – ΕΚΑΒ: Τριαντατέσσερις (34) άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία – Ποιες δομές εκκενώθηκαν

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΚΑΒ
Σύμφωνα με τον απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν ή υπέστησαν εγκαύματα είναι 34, οι οποίοι διακομίστηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία. Σε ακόμη 17 ανθρώπους οι διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά τους σε δομές υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, με ασθενοφόρα, κινητές Ιατρικές Μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) έχουν διακομισθεί συνολικά σε νοσοκομεία 34 ασθενείς, ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Αναλυτικά: 1 ασθενής διακομίστηκε στο «Γ. Γεννηματάς», 5 στο «Ιπποκράτειο», 23 στον «Ερυθρό Σταυρό», 1 στο «Σωτηρία», 1 στο ΚΑΤ ενώ 3 πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Τρεις τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα στο «Γ. Γεννηματάς»

Εκκενώσεις δομών από πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Δομές που εκκενώθηκαν καθώς βρίσκονταν κοντά στα πύρινα μέτωπα, είναι οι εξής:

α) Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας),

β) Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής). Από τη Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακα το ΕΚΑΒ διακόμισε σε Νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη: 3 στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) ενώ οι υπόλοιποι εκκενώθηκαν με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας).