Στο…δρόμο οι διαθεσιμότητες για το ΠΕΔΥ! Ψηφίστηκαν τα άρθρα για απολύσεις-κινητικότητα

Και επίσημα νόμος του κράτους είναι το ΠΕΔΥ του Άδωνι καθώς ψηφίστηκαν και τα τελευταία άρθρα που αφορούν τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του Άφωνι Γεωργιάδη για το ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ ενώ σε ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν την κινητικότητα των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε σύνολο 267 βουλευτών που ψήφισαν, οι 152 έδωσαν το πράσινο φως και οι 115 ψήφισαν «όχι».Ακολουθούν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις γιατρων και εργαζομενων στον πρώην ΕΟΠΥΥ.

Εκατοντάδες γιατροί –περίπου 3000 ευελπιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης- θα δούνε την πόρτα εξόδου καθώς δεν αναμένεται να αποδεχθούν τη σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα έφερνε λουκέτα στα ιατρεία τους.

Και αυτή η σχέση εργασίας είναι που έβαζε και βάζει τις μεγαλύτερες φωτιές στο χώρο της υγείας.

Ωστόσο οι γιατροί εντός των επόμενων ημερών και μέσα σε διάστημα επτά ημερών θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα Άδωνι: Μέσα ή έξω από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;

Από την απάντηση αυτή θα εξαρτηθεί και η απόλυσή τους καθώς εάν δε δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα απολυθούν αυτοδικαίως.

Η ρύθμιση αυτή είναι που φαίνεται να έχει και το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση η οποία ευελπιστεί να πάρει τον κόσμο με το μέρος της καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να καλύψει τα κενά στην περίθαλψη με τον ιδιωτικό τομέα. Με ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά κέντρα όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι ειδικά σε πόλεις και σημεία όπου θα μπει λουκέτο και σε πολυιατρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις: ''Τέλος οι εξαιρέσεις στο πλαφόν φαρμάκων''! Γιατί δεν κάνει πίσω

Γιατί ο ΕΟΠΥΥ χαρίζει 18 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες; Οι καταγγελίες και οι εκβιασμοί

Όταν η Ζέττα θέλει να μας κόψει το κάπνισμα! Οι ...έλεγχοι και τα σύννεφα καπνού

Η επέλαση του Η1Ν1! Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών από τον ιό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν