Στις κάλπες το Σάββατο οι φαρμακοποιοί για πρόεδρο! Οι υποψήφιοι και τα περίεργα

  • Iatropedia
Στις κάλπες προσέρχονται για άλλη μια φορά οι φαρμακοποιοί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου για να εκλέξουν οριστικά πια τον νέο πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά από προηγούμενες άκαρπες προσπάθειες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το ..σκέφτονται και το ξανασκέφτονται όπως φαίνεται οι φαρμακοποιοί και καιρό τώρα δεν έχουν κατορθώσει να εκλέξουν πρόεδρο αλλά και προεδρείο στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Ήδη ο κλάδος μετρά τρεις άκαρπες προσπάθειες, ενώ πλέον το Σάββατο στις 27 του μηνός σε γενική συνέλευση θα κληθεί οριστικά πια να αναδείξει τον εκπρόσωπό του.

Σε αυτές τις εκλογές τον πρώτο λόγο θα έχουν 174 εκλέκτορες που είναι οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων. Με το σταυρό τους σε πρόσωπο και όχι παράταξη θα αναδειχθεί και ο νέο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Να σημειωθεί ότι η Αθήνα που διαθέτει περίπου το 33% των φαρμακείων όλης της χώρας, διαθέτει το 13% των εκλεκτόρων.

Δύο είναι τα πρόσωπα που θα κονταροχτυπηθούν σε αυτήν την αναμέτρηση: ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και ο νυν πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Και οι δύο προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της γαλάζιας παράταξης ενώ έχουν διακριθεί κατά καιρούς – ο καθένας με διαφορετικό τρόπο- για τις κόντρες τους με την κυβέρνηση.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10.30 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00 ενώ συνολικά θα στηθούν 7 (!) κάλπες ώστε να πάρουν σταυρό και οι αντιπρόεδροι.

Όποιος πάρει τους περισσότερους σταυρούς θα αναδειχθεί και πρόεδρος ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα καταλάβει στη εκλογική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε συναγερμό το υπ.Υγείας για την άφιξη της τρόικας! Τι ζητούν οι δανειστές

Έρχεται το crash test για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ! Ξεκινά η διαδικασία

Έρχονται οι κούριερ των φαρμάκων! Τι ανακοίνωσε ο Βορίδης

Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους νέους γιατρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν