Στην εντατική σήμερα η Υγεία!

  • Iatropedia
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Υγεία που ξεκινούν κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη χρηματοδότηση ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ καθώς και εξόφληση των παλαιότερων χρεών. Όλοι οι κλάδοι της υγείας πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτην την ώρα στο κέντρο της Αθήνας

Μπλοκάρει το σύστημα Υγείας σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου καθώς Νοσοκομειακοί Γιατροί, Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία καθώς και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι ιδιώτες γιατροί καθώς και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ σήμερα ξεκίνησαν 48ωρη επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ) ενώ την 1η Φεβρουαρίου διαγνωστικά κέντρα και εργαστηριακοί γιατροί κάνουν επίσης επίσχεση ζητώντας να μην κουρευτούν οι οφειλές του παρελθόντος. Οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν επισκέψεις και εξετάσεις από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) πάντως και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρούν ότι δεν είναι τυχαία η υποβάθμιση των νοσοκομείων ενώ επισημαίνουν ότι σκόπιμα διαρρέονται από την κυβέρνηση πλασματικά στοιχεία για την πληρότητα ώστε να μπορέσουν να μπουν με μεγαλύτερη ευκολία λουκέτα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα για το οποίο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία Σταύρος Κουτσιουμπέλης υπογράμμισαν πως γνωρίζουν ότι έχει δοθεί εντολή στο ΕΚΑΒ να μεταφέρει τους ασθενείς στο Αττικόν στο Χαιδάρι. Αποτέλεσμα το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα να παρουσιάζει πολύ μικρή πληρότητα (κοντά στο 22%) και να μεταφέρονται σταδιακά οι εργαζόμενοι στο Αττικόν.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

σε απόγνωση οι ασθενείς με ανοσοανεπάρκειες. μόνο στα νοσοκομεία τα φάρμακα τους

με λουκέτο απειλούνται 4500 διαγνωστικά εργαστήρια από το κούρεμα

έρχονται μαζικές μετακινήσεις προσωπικού στο ΕΣΥ

η κρίση σκοτώνει την υγεία των ελλήνων. 6 στους 10 δεν μπορούν να πάνε σε γιατρό

τα «βαλιτσακια» του Αττικόν φέρνουν ράντζα. πως κλείνονται ραντεβού στην εφημερία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν