Στη Βρετανία η πρώτη αντικαρκινική ένεση παγκοσμίως

  • Iatropedia newsroom
ένεση
Ο τρόπος χορήγησης του ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου atezolizumab μέχρι σήμερα ήταν ενδοφλέβια με μια διαδικασία που διαρκεί έως και μία ώρα

Νοσοκομείο στη βορειοανατολική Αγγλία λέει ότι έγινε το πρώτο στον κόσμο που χορήγησε «αντικαρκινική ένεση».

Το Νοσοκομείο Freeman στο Νιούκασλ λέει ότι η ένεση μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τη θεραπεία των ασθενών, αλλά και ότι είναι πιο άνετη ως διαδικασία.

Ο τρόπος χορήγησης του ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου atezolizumab μέχρι σήμερα ήταν ενδοφλέβια με μια διαδικασία που διαρκεί έως και μία ώρα.

Με την ένεση, η χορήγηση μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις επτά λεπτά, λένε οι αρμόδιοι.

Η Claire McHugh, από το Newcastle, διαγνώστηκε με μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (SCLC) το 2021, ο οποίος ευθύνεται για περίπου έναν στους επτά καρκίνους του πνεύμονα.

Της χορηγήθηκε χημειοθεραπεία για τρεις μήνες και έκτοτε κάνει ανοσοθεραπεία κάθε τέσσερις εβδομάδες στο νοσοκομείο.

«Η ένεση είναι πολύ πιο γρήγορη, επομένως είμαι χαρούμενη που λαμβάνω τη θεραπεία μου με αυτόν τον τρόπο», είπε, σύμφωνα με το BBC.

Ο γιατρός της κας McHugh, καθηγητής Alastair Greystoke, είπε ότι το Freeman’s Northern Center for Cancer Care επελέγη πρώτο για να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία επειδή είναι ένα «μεγάλο κέντρο με πολλούς ασθενείς που θα μπορούσαν να ωφεληθούν» και «υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ γιατρών, νοσοκόμων και φαρμακοποιών».

Πρόσθεσε ότι από τα τέλη Ιανουαρίου έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με τη νέα μέθοδο 54 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, του ήπατος και του μαστού.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανία: Σε ισχύ από την 1η Απριλίου η νομιμοποίηση της κάνναβης

Καρκίνος του στόματος: Επιστήμονες αναπτύσσουν νέα μέθοδο διάγνωσης με γλειφιτζούρια

«Θλιβερή» πρωτιά για την Ελλάδα στους θανάτους λόγω της κατάχρησης αντιβιοτικών