Στη Λέρο ο Βασίλης Κικίλιας: «Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ακρίτες»

  • Γιάννα Σουλάκη
Στο νοσοκομείο Λέρου βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, με φορείς του νησιού, με εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και πολίτες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λέρου, ο Υπουργός Υγείας  κ. Κικίλιας, εγκωμίασε το νησί με λόγια του ποιητή Γιάννη Ρίτσου:

«O Γιάννης Ρίτσος έχει γράψει για τη Λέρο «πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος, με υπομονή και υπερηφάνεια». Είναι πολύ σημαντική η νησιωτικότητά μας. Ήρθα σήμερα στο ακριτικό αυτό νησί για να δω το Νοσοκομείο του, να μιλήσω με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τη Διοίκηση, το Δήμαρχο, την εκπρόσωπο της Περιφέρειας».

Ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε τους φορείς του νησιού ότι η Πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να ενισχύσει το νσοκομείο «για ένα ασφαλές καλοκαίρι». Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Θα στηρίξουμε τη Λέρο με όλες μας τις δυνάμεις, όπως το κάναμε εν μέσω κορονοϊού και κρίσης. Θέλουμε το νησί να έχει ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι. Έχουμε στείλει εδώ ήδη 22 υγειονομικούς και θα ενισχύσουμε περαιτέρω το Νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι η ακριτική Ελλάδα αξίζει την προσοχή, την αγάπη και τη στήριξή μας και αυτό κάνουμε».