Στεγνώνει από ρευστό και το ΕΣΥ- επισχέσεις σε πάνω από 50 νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Σε τροχιά κατάρρευσης κινούνται τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας λόγω έλλειψης χρημάτων, καθώς τα χρήματα για λειτουργικές δαπάνες δηλαδή για αγορές, προμήθειες, υλικά και άλλα βασικά είδη μειώθηκαν τουλάχιστον στο μισό τον τελευταίο χρόνο. Στο πόδι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι για να καταπολεμήσουν το …μνημονιακό κύμα των περικοπών που οδηγεί σε νέα ταλαιπωρία τους χιλιάδες ασθενείς.

Το ταμείον είναι μείον …για τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας με αποτέλεσμα γιατροί και εργαζόμενοι που καλούνται να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Μάλιστα οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά προβλέπουν ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα και τονίζουν ότι : «Οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μέχρι και 50%. Οι προϋπολογισμοί τους συντάχθηκαν κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και των Υγειονομικών Περιφερειών και είναι υποταγμένοι στην άγρια περικοπή των κοινωνικών δαπανών που επέβαλαν μαζί με την κυβέρνηση η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Οδηγούμαστε σε τραγικές καταστάσεις, όταν μάλιστα προετοιμάζεται και νέα μείωση δαπανών με αντίστοιχους προς τα κάτω νέους προϋπολογισμούς».

Φυσικό επακόλουθο, ο Έλληνας ασθενής να αναγκάζεται να πληρώνει όλο και περισσότερα από την τσέπη του για να εξυπηρετηθεί.

Οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Ταυτόχρονα ο ΕΟΠΥΥ, βασικός «αγοραστής» των υπηρεσιών υγείας, δηλώνει αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών του προς τα νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε ότι και αυτή η ελάχιστη κρατική επιχορήγηση για τους κλάδους υγείας φτάνει μόνο το 25% των προηγούμενων χρόνων.

Το ελάχιστο επίπεδο παροχών που θα έχει ο ασθενής θα τον αναγκάσει να πληρώνει όλο και περισσότερα, τη στιγμή που τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν