Στάση εργασίας σήμερα στο Δρομοκαϊτειο- Δεν αντέχουν να βλέπουν το βασανισμό παιδιών με αυτισμό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δρομοκαΐτειο
Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ενίσχυση του προσωπικού ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες νοσηλείας ασθενών που οδηγούνται στο ίδρυμα με εισαγγελική εντολή και πάσχουν από νοητική υστέρηση όπως είναι άτομα με σοβαρές μορφές αυτισμού.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο διαμαρτύρεται σήμερα με στάση εργασίας 8 πμ -12, διακοπή της εφημερίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, για τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «στις 1.400 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόνο 450 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ το νοσοκομείο εφημερεύει δύο ημέρες την εβδομάδα και εισάγονται ετησίως 3.000 ασθενείς εκ των οποίων οι 2.000 είναι με εισαγγελική παραγγελία».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «σε κάθε βάρδια δύο νοσηλευτές έχουν την ευθύνη 30 ασθενών, στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας παθολόγος που δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των ασθενών, ενώ οι καθαρίστριες και οι τραπεζοκόμοι είναι ελάχιστες, εργάζονται με συμβάσεις και χωρίς ρεπό».

Καταγγέλλονται ακόμη ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, αφού «υπάρχει μόλις ένας ηλεκτρολόγος και ένας υδραυλικός, οι οποίοι εργάζονται χωρίς ρεπό».