Στα ζευγάρια το κίνητρο για άσκηση είναι πιο δυνατό

  • Iatropedia
Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για φυσική άσκηση όταν αυτό προέρχεται από τους συντρόφους τους.

Αν σε μια σχέση ένας αρχίσει να τρώει υγιεινά, το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει και ο σύντροφός του. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της φυσικής άσκησης, υποστηρίζουν σε σχετική μελέτη τους ερευνητές του Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health στην Βαλτιμόρη. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην επιστημονικές συνεδρίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, επισημαίνουν ότι το 40-70% των συζύγων είναι πιθανότερο να ακολουθήσουν τις υποδείξεις του αμερικανικού Υπουργείου Υγείας για τουλάχιστον 150 λεπτά χαμηλής έντασης αεροβική δραστηριότητα ή 75 λεπτά αντίστοιχης έντονης άσκησης σε εβδομαδιαία βάση μαζί με τον/την σύντροφό τους, παρά χωριστά.

Όπως τονίζεται, η καλύτερη πίεση για να αρχίσει κανείς την άσκηση για μια πιο υγιεινή ζωή έρχεται από τον άνθρωπο που κάθεται απέναντί του στο τραπέζι του πρωϊνού. Η ανάλυση των ιατρικών αρχείων 3.261 ζευγαριών στο πλαίσιο μελέτης που ξεκίνησε το 1987 για τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, έδειξε ότι μετά από κάθε επίσκεψη στον γιατρό το ποσοστό των ζυγαριών που συμμορφώνονταν με τις συστάσεις των ειδικών για την έναρξη άσκησης αυξανόταν εντυπωσιακά, καθώς το 70% των ανδρών και των 40% των γυναικών ήταν πιο πρόθυμοι να φορέσουν αθλητική περιβολή σε σύγκριση με τα αρχικά ποσοστά του 40% και 33% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η πολλή άσκηση βλάπτει την υγεία;