Στα όριά τους και …πέρα από αυτά οι προμηθευτές των νοσοκομείων

  • Iatropedia
"Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι επιβίωσης σε μια καταρρέουσα Οικονομία. Η Πολιτεία πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες της. Ζητάμε, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, να προβλεφθεί προνομιακή ικανοποίηση των επιχειρήσεων αυτών με ποσοστό – τουλάχιστον - 30% επί του πλειστηριάσματος στη νέα δικονομία. Είναι ένα ελάχιστο μέτρο πρόνοιας, από σειρά μέτρων που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν προκειμένου να περισωθεί ότι απέμεινε από τον κλάδο μας". Τάδε έφη οι προμηθευτές ιατροτεχνολογικών υλικών επειδή δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που θα έχουν προνιμιακή αντιμτώπιση ως προς τους πλειστηριασμούς...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Να αποφεύγουν την «τσιμπίδα» του νόμου και να μην τους γίνεται πλειστηριασμός στις επιχειρήσεις τους ζητούν από την Πολιτεία οι προμηθευτές ιατροτεχνολογικών υλικών που ανήκουν στην ΠΑΣΥΠΟΥ και την ΠΑΣΥΠΙΕ.

Έχοντας υποστεί τα πάνδεινα΅της καθυστέρησης πληρωμών από τα νοσοκομεία, της υψηλής φορολόγησης, της υποχρέωσης των ξένων εταιριών που τους ζητούν τοις μετρητοίς τα χρήματά τους, το capital control αλλά και της άτυπης στάσης πληρωμής του ΕΟΠΥΥ, τώρα απαιτούν το ελάχιστο για να μην κλείσουν οι εταιρίες τους.

Διαβάστε εδώ την διασυλλογική ανακοίνωσή τους:

ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Με κατάπληξη πληροφορούμαστε ότι στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που προωθείται προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή, προβλέπεται ότι, από το προϊόν του πλειστηριασμού, θα έχουν προνομιακή ικανοποίηση όλοι οι άλλοι, πλην των προμηθευτών των επιχειρήσεων των οποίων εκπλειστηριάζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία, για τους οποίους, πρακτικά, δεν θα απομένει (και πάλι) απολύτως τίποτε!!

Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι οι επιχειρήσεις προμήθειας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, τις οποίες εκπροσωπούμε:

1. Έχουν υποστεί «κούρεμα» των ομολόγων τους για το σύνολο των εσόδων τους δύο ολόκληρων ετών (2008 & 2009).

2. Τους απαγορεύθηκε ακόμη και να εκπέσουν τη ζημιά από το «κούρεμα» των ομολόγων τους (υποχρεώθηκαν να την επιμερίσουν στα επόμενα 30 χρόνια).

3. Έχουν καταβάλει φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, κρατήσεις (9%) και έκτακτες εισφορές για το 100% των εισοδημάτων που τους «κουρεύτηκαν».

4. Εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες για 16 ολόκληρους μήνες από το Δημόσιο.

5. Είναι όλες ή σχεδόν όλες τους υποτελείς στις Τράπεζες, από τις οποίες έλαβαν αναγκαστικά δάνεια επειδή ήταν απλήρωτες από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα σήμερα να χρωστούν τα δάνεια, τους τόκους τους και τους τόκους των τόκων τους, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ έχουν κλείσει οι στρόφιγγες χρηματοδότησης των εργασιών τους για πάνω από ένα εξάμηνο.

6. Υπέστησαν και δεύτερο «κούρεμα» από το ΝΤΥΝΑΝ, του οποίου όλα τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ένα μέρος στους εργαζομένους του.

7. Έχει κλείσει το 40% από αυτές, μέσα στην τελευταία πενταετία.

Είναι παράλογο και προκλητικό εταιρίες που αποτελούν την Πραγματική Οικονομία να είναι αναγκασμένες να διεξάγουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης σε πρωτοφανείς συνθήκες, να καλούνται να καταβάλλουν κανονικά φόρους, έκτακτες εισφορές, ασφαλιστικές κρατήσεις χωρίς καμία έκπτωση, να αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν τους δικούς τους προμηθευτές-κατασκευαστές Οίκους στο εξωτερικό για να εισάγουν τα προϊόντα τους και, παρ’ όλα αυτά, ο Έλληνας Νομοθέτης, διαχρονικά, ουδεμία μέριμνα να λαμβάνει γι’ αυτές και για τις χιλιάδες των ανθρώπων που απασχολούν, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι επιβίωσης σε μια καταρρέουσα Οικονομία. Η Πολιτεία πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες της. Ζητάμε, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, να προβλεφθεί προνομιακή ικανοποίηση των επιχειρήσεων αυτών με ποσοστό – τουλάχιστον – 30% επί του πλειστηριάσματος στη νέα Δικονομία. Είναι ένα ελάχιστο μέτρο πρόνοιας, από σειρά μέτρων που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν προκειμένου να περισωθεί ότι απέμεινε από τον Κλάδο μας.