Στα Ιωάννινα το 3ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
συνέδριο ογκολογίας
Mε τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 3ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας (ΕΣΟ) που διοργανώνου   η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας , στις 21-23 Απριλίου 2016 , στα Ιωάννινα.

«Χτίζοντας γέφυρες και οικοδομώντας την ελπίδα» είναι ο τίτλος του φετινού  Ελληνικού Συνεδρίου Ογκολογίας,με το σκεπτικό ότι  στις ογκολογικές ειδικότητες πρέπει να συνεργάζονται για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο.

Η θεματολογία του συνέδριου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που αφορά τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο  καθώς και την κοινωνική και οικονομική διάσταση του θέματος.

«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την ογκολογία σε όλες της τις διαστάσεις: επιστημονικές, κοινωνικές, οικονομικές, πραγματιστικές, ηθικές και δράξαμε την ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο: ότι είμαστε σύμμαχοι στον πόλεμο που δίνουμε, με γνώση, εξειδίκευση, υπομονή και επιμονή και χωρίς ποτέ να χάνουμε την ελπίδα», σχολιάζουν οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ.  Ιωάννης Βαρθαλίτης, πρόεδρος  Εταιρείας  Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας  και Γεώργιος Πισσάκας, πρόεδρος  Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και οι πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής κ.κ. Γιώργος Πενθερουδάκης Ογκολόγος – Παθολόγος, Ζένια Σαριδάκη Ογκολόγος-Παθολόγος, Μιλτιάδης Τριχάς Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος και Περικλής Τσέκερης Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος .

Poster-3o-ESO-N02