Στα άκρα η κόντρα Άδωνι-Γιατρών! Ζητούν την αποπομπή του

  • Iatropedia
Μεγαλώνει όπως φαίνεται το χάσμα μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Άδωνι Γεωργιάδη αφού σε ναυάγιο κατέληξε άλλη μια συνάντηση τους ενώ ο κλάδος ζητά την απόπομπή Άδωνι από τον πρωθυπουργό. Τι έγινε

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα προεδρεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον υπουργό υγείας οδηγήθηκε σε φιάσκο.

Οι γιατροί αποχώρησαν εν μέσω καταγγελλιών από το τραπέζι του διαλόγου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Μάλιστα οι γιατροί δεν δίστασαν να τα βροντήξουν και να φύγουν αλλά και να καταγγείλλουν τον Άδωνι ότι τους σπρώχνει σε απολύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιούν στις 21 Ιανουαρίου καλούν τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να παραστούν και να τοποθετηθούν σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται.

Βέβαια το πρόβλημα στην υπόθεση αυτή φαίνεται πως είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να προωθήσουν τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θα ψηφίσουν επί της αρχής τουλάχιστον το νομοσχέδιο Άδωνι.

Πάντως οι γιατροί σε ανακοίνωση- πρόσκληση στα κόμματα τονίζουν με νόημα ελάτε στη Γενική μας συνέλευση για «να μας εκφράσετε δημόσια τις απόψεις σας».

Την απεργία τους- όπως και να χει -θα τη συνεχίσουν έως και τις 24 Ιανουαρίου και «μετά βλέπουμε και πάλι, μπορεί να μας και βρει το Πάσχα» διαμηνύουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές στον υπουργό Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασθενείς σε απόγνωση: Χωρίς φάρμακα από το «πλαφόν» στις συνταγές! Στα κάγκελα οι γιατροί

Συμφωνία Άδωνι-ΠΑΣΟΚ για ΕΟΠΥΥ με διορθώσεις και καθυστερήσεις! Πότε κατατίθεται το νομοσχέδιο

Οι απολυμένοι, οι πρώην και οι νέοι του ΕΟΠΥΥ! Πόσοι θα κάνουν σύμβαση στο νέο σύστημα

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς