Στα 500 εκατ. ευρώ τα χρέη νοσοκομείων

  • Iatropedia
Προβλήματα στην τροφοδοσία των νοσοκομείων με ιατροτεχνολογικό υλικό αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα καθώς οι προμηθευτές προειδοποιούν ότι τα υπέρογκα χρέη θα οδηγήσουν μοιραία σε αδυναμία των προμηθευτών να συνεχίσουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία των μονάδων του ΕΣΥ.

Σε 550 εκ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές μόνο στα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας των δημοσίων νοσοκομείων.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Συνδέσμου «Διακυβεύεται πλέον η απρόσκοπτη τροφοδοσία των νοσοκομείων λόγω έλλειψης ρευστότητας και πιέσεων των προμηθευτών του εξωτερικού για προπληρωμή παραγγελιών».

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας επισημαίνει ότι «τη στιγμή που έχει διακοπεί κάθε χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και οι προμηθευτές του εξωτερικού πιέζουν τους Έλληνες προμηθευτές ακόμη και να προπληρώνουν τις παραγγελίες τους, η νέα συσσώρευση χρεών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μοιραία θα οδηγήσει σε αδυναμία των προμηθευτών να συνεχίσουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία των μονάδων του ΕΣΥ.»

Να σημειωθεί πάντως πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει πως σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των νοσοκομείων παρότι διαθέτουν τα κονδύλια δεν αποπληρώνουν τους προμηθευτές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ