Σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια

  • Iatropedia
Το πρήξιμο γύρω από τα μάτια μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες, όπως η έλλειψη ύπνου, το άγχος και οι αλλεργίες. Για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα αυτό , μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες.

Ενυδάτωση

Μείνετε ενυδατωμένοι για να αποφύγετε το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Η μείωση της πρόσληψης αλατιού, ζαχαρούχων ποτών και καφείνης μπορεί να κρατήσει το σώμα ενυδατωμένο.

Αν τα μάτια σας είναι πρησμένα από την έλλειψη ύπνου, τότε αυτό που χρειάζεστε είναι το κρύο νερό το οποίο μειώνει το πρήξιμο.

Φάτε Αγγούρια

Τα αγγούρια έχουν στυπτικές ιδιότητες και τα ένζυμα που περιέχουν βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Κόψτε ένα αγγούρι σε χοντρές φέτες και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Τοποθετήστε τα αγγούρια στα μάτια για 10 λεπτά.

Πατάτα

Το άμυλο πατάτας συμβάλει στη μείωση του πρηξίματος, επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Φράουλες

Οι Φράουλες έχουν ένα άλφα-υδροξυ που βοηθά το δέρμα να παραμείνει νέο. Βάλτε τις φράουλες στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε τις κορυφές και κόψτε τες σε χοντρές φέτες. Τοποθετήστε τις φράουλες πάνω στα μάτια σας για μερικά λεπτά και θα δείτε μεγάλη βελτίωση.

Αλόη

Η αλόη βέρα έχει βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά και μπορεί να μειώσει το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά να απαλλαγούμε από τα υγρά γύρω από τα μάτια.

πηγήhttp://www.newhealthguide.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κρύβει το πρήξιμο στα μάτια;