ΣΟΚ: Δείτε πόσα βακτήρια υπάρχουν στο χεράκι “κάθε” 8χρονου παιδιού

  • Iatropedia
Αυτή η φωτογραφία που βλέπετε, προκάλεσε αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, όταν πριν από μερικές ημέρες άρχισε να διαδίδεται σαν φωτιά στο διαδίκτυο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα ενός 8χρονου αγοριού ανέβασε την φωτογραφία στο Microbe World. Το παιδί της έπαιζε έξω από το σπίτι όπως κάθε άλλο παιδάκι, αλλά η μητέρα του, η Tasha Sturm, εργάζεται ως μικροβιολόγος στο Cabrillo College της Καλιφόρνια και είχε μια πρωτότυπη ιδέα.

Πήρε ένα ειδικό δισκίο καλλιέργειας μικροβίων (είναι ένα δισκίο το οποίο είναι εργαστηριακά ελεγμένο ότι έχει απολύτως 0% βακτήρια επάνω του αρχικά) και είπε στο παιδί της να ακουμπήσει το χεράκι του σε αυτό. Στη συνέχεια έκλεισε πάλι το δισκίο και άφησε τα μικρόβια να αναπτυχθούν.

Όπως δήλωσε η ίδια στην τηλεοπτική εκπομπή TODAY, το έκανε για να δείξει ότι τα μικρόβια είναι παντού γύρω μας. Και πρόσθεσε ότι το δέρμα μας είναι ικανό να μας προστατεύει από όλα αυτά και πως είναι απολύτως φυσιολογικό και πως δεν πρέπει να μας φοβίζουν τόσο πολύ.

Στην φωτογραφία, τα μικρόβια αναπτύσσονταν επί μία εβδομάδα. Η Sturm πιστεύει ότι ο μεγάλος λευκός κύκλος στην κάτω δεξιά γωνία της φωτογραφίας είναι το βακτήριο Bacillus, το οποίο βρίσκεται συνήθως στο χώμα. Μερικές από τις άλλες λευκές κηλίδες μπορεί να είναι σταφυλόκοκκος.

http://www.today.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είστε σίγουροι ότι πλένετε καλά τα χέρια σας; Δείτε πόσα μικρόβια μεταφέρουμε

Δείτε που κάνουν φωλιές τα μικρόβια στα ξενοδοχεία