Σκουπίδια και Δημόσια Υγεία: Στην Πάτρα κινδυνεύουν και από τον αμίαντο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών προειδοποιεί για τη δυνητική ύπαρξη κινδύνων που απειλούν τη Δημόσια Υγεία λόγω της πολυήμερης συσσώρευσης των σκουπιδιών στους κάδους απορριμμάτων που συνδυάζεται με τις υψηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας φαινόμενα σήψης και έντονης δυσοσμίας, αποπνικτική ατμόσφαιρα και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. Ξεκινά όμως να παρακολουθεί στενά και το θέμα της ΑΜΙΑΝΤΙΤ...

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι με "κυρίαρχο στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών, ζητείται η άμεση παρέμβαση από τους αρμόδιους φορείς με πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών, την απολύμανση των λοιμογόνων εστιών και τη μόνιμη επίλυση των εργασιακών θεμάτων στην καθαριότητα".

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, στην τελευταία συνεδρίασή του, εξέτασε διεξοδικά όλες τις παραμέτρους που αφορούν την υπόθεση ΑΜΙΑΝΤΙΤ, και αποφάσισε τη στενή συνεργασία με τον καθηγητή Ιατρικής κ. Λεοτσινίδη Μιχάλη, Διευθυντή του Eργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, για την ακριβή μέτρηση της ύπαρξης αιωρούμενων μικροσωματιδίων αμιάντου με τη χρήση ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σε δείγματα αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δρεπάνου.

"Η Πολιτεία οφείλει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των επικίνδυνων αποβλήτων. Θα υπάρξει διερεύνηση επί των πιθανών υγειονομικών επιπτώσεων της έκθεσης πολιτών στον αμίαντο στην περιοχή και θεωρείται δεδομένη η συνεργασία του ΙΣΠ με όλους τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση άμεσης λύσης", αναφέρουν από τον ΙΣΠ η πρόεδρος, Άννα Μαστοράκου, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκρουμπής και ο γραμματέας, Γεώργιος Πατριαρχέας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν