Σκληρή απάντηση του διοικητή στην καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για μαχαίρωμα νοσηλεύτριας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Δελτίο Τύπου του προέδρου και του γεν. γραμματέα της (εν αμαρτίαις περιπεσούσης) ΠΟΕΔΗΝ, που αφορά το νοσοκομείο μας και έχει τον «πιασάρικο» τίτλο: “Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ο διοικητής διέταξε σιωπητήριο”, παραλείπει (εσκεμμένα;) να βάλλει και έναν υπότιτλο, όπως: “Οι τρομολάγνοι ξαναχτυπούν” ή “Επενδύουμε στον τρόμο γιατί αυτός πουλάει”.

Και συνεχίζει ο διοικητής του ιδρύματος:

Αφού λοιπόν περιγράφουν (αλά Χίτσκοκ στην ταινία «ΨΥΧΩ») έναν ασθενή που «έστησε ενέδρα» στην προϊσταμένη της κλινικής που νοσηλευόταν και δύο αστυνομικούς που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής και επειδή επενέβησαν σώθηκε η συνάδελφος, συνεχίζουν με την πρόταση «Ο Διοικητής απών».

Το («ο Θεός να το κάνει») Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει: “Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός”. Καταλήγει δε με τον εξής «μεγαλειώδη» τρόπο: “Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη”!!!

Η αλήθεια (με την οποία ο κ. Γιαννακός  δεν έχει λάβει διαζύγιο, γιατί ποτέ δεν είχε σχέση μαζί της) έχει ως εξής:

·         Την Δευτέρα 14/1 στις 7:05 το πρωί (ενώ βρισκόμουν καθ’ οδόν για το Νοσοκομείο) ενημερώθηκα από την Διευθύντρια Διοικητικού ότι κάποιος ασθενής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, περιφερόμενος στους διαδρόμους απειλούσε το προσωπικό με μαχαίρι. Έδωσα εντολή να κληθεί η «Άμεση Δράση» και στο μεταξύ η Φύλαξη του Νοσοκομείου να προστατέψει τους  ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό.

·         Αμέσως μετά σε επικοινωνία μου με την Διευθύνουσα ενημερώθηκα  ότι η «Άμεση Δράση» έχει ειδοποιηθεί και έρχεται, ενώ στον όροφο βρίσκονται ήδη δύο Αστυνομικοί (που φρουρούν κρατούμενο) και η Φύλαξη του Νοσοκομείου.

·         Στις 7:10 σε συντονισμένη επιχείρηση από 8 Αστυνομικούς (τα πληρώματα 3 περιπολικών και οι 2 αστυνομικοί που φρουρούσαν τον κρατούμενο) συνελήφθη ο δράστης και κατασχέθηκε το μαχαίρι της επίθεσης, αφού προηγουμένως (2 λεπτά πριν την επιχείρηση) κατάφερε «επιπόλαιο τραύμα στον μηρό» της Προϊσταμένης της κλινικής, η οποία εξερχόμενη από το ασανσέρ έπεσε πάνω στον δράστη.

·         Στις 7:15 έφτασα στο Νοσοκομείο και ενημερώθηκα αναλυτικά για τα συμβάντα από την Διευθύνουσα, την Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας και τον εφημερεύοντα γιατρό που τοποθέτησε το (μοναδικό) ράμμα στον μηρό της συναδέλφου.

·         Με ενημέρωσαν ότι η παθούσα συνάδελφος (για ψυχολογικούς λόγους) θα αποχωρούσε με ιατρική άδεια. Ζήτησα να παραμείνει (αν μπορούσε) για να δώσει κατάθεση στο ανακριτικό κλιμάκιο της Αστυνομίας (το οποίο ειδοποίησα να προσέλθει άμεσα, όπως και έγινε) και να αποχωρήσει μετά.

·         Μετά την κατάθεση της, αποφάσισε η ίδια να παραμείνει στο Νοσοκομείο και εγώ (αφού ενημερώθηκα από τον Νομικό μας Σύμβουλο) μίλησα μαζί της επί μακρόν και της δήλωσα ότι «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΗΣ σε ότι χρειαστεί ή σε ότι νομικά θελήσει να διεκδικήσει, πέραν της αυτόφωρης διαδικασίας».

·         Τέλος συζήτησα με τον Διευθυντή γιατρό που χειρούργησε τον ασθενή-δράστη, και με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε διαγνωστεί ποτέ (από το 2009 που τον γνωρίζει) με οποιαδήποτε ψυχική νόσο ή άλλη αιτία που να του προκαλεί ψυχικές διαταραχές και το συμβάν ήταν αδύνατον να προβλεφθεί. Μου τόνισε μάλιστα ότι αυτό προκύπτει απολύτως και από τον ιατρικό του φάκελο.

Αλήθεια μπορεί κάποιος (από τους «φωστήρες» της ΠΟΕΔΗΝ) να μας εξηγήσει:

·         Από πού τεκμαίρεται ότι ένας Διοικητής που βρίσκεται καθημερινά 14-16 ώρες στο Νοσοκομείο του είναι απών»;

·         Τι εννοείτε ότι ο Διοικητής «κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός»; Ποιους κάλεσε; Με τι τρόπο το επέβαλε; Μήπως έπρεπε (κατά τον προσφιλή για την ΠΟΕΔΗΝ τρόπο) να βγει σε κάποιο «life style μεσημεριανάδικο» και να καταγγείλει τον …Πολάκη;

·         Όταν λέτε «θα θρηνήσουμε θύματα από την πλημμελή φύλαξη», τι εννοείτε;  Μήπως να εξασφαλίσει η Διοίκηση να υπάρχει δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, ασθενή και συνοδό φύλακας ή αστυνομικός;

Το ψεύδος, η καταστροφολογία και η συκοφαντία ανήκουν στις ανίατες νόσους. Δυστυχώς, κάποιοι εκεί στην ΠΟΕΔΗΝ πάσχετε και από τις δύο.

Ο Διοικητής

ΘΥΜΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν