Συνάντηση του προεδρείου του ΦΑΝΙΕ με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ

  • Iatropedia
Τα θέματα των φαρμακείων είναι "ανοιχτά" και ενόψει μιας ακόμα εκλογικής αναμέτρησης με οριακά όπως όλα δείχνουν αποτελέσματα, όλοι οι παράγοντες προσπαθούν αν συναντήσουν εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Μετά τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλλογο λοιπόν, το προεδρείο του οποίου είναι πολύ δραστήριο και τους έχει ήδη συναντήσει σχεδόν όλους, σειρά έχουν και οι φαρμακοποιοί που ζητούν διευρυμένο ωράριο και πολλαπλές άδειες, οι οποίοι εκπροσωπούνται από το ΦΑΝΙΕ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΦΑΝΙΕ:

Στο πλαίσιο των επαφών του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) με τα ελληνικά κόμματα, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 20:00 συνάντηση της Προέδρου του Φ.ΑΝ.Ι.Ε. κυρία Μαίρη Λυβίζου, του Αντιπρόεδρου κ. Γεράσιμου Βλάχου και του Γεν. Γραμματέα κ. Θεόδωρου Σακόπουλου με τον κ. Χρήστο Κέλλα, Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ και υπ. βουλευτή Λαρίσης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα κι υπήρξε ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. παρουσίασε τις βασικές θέσεις του όσον αφορά στο σύγχρονο φαρμακείο.

Πληροφορίες για το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.)

Το «Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος» είναι σωματείο για την ανάπτυξη του φαρμακείου. Σκοποί του:

· Η δια παντός επιστημονικού μέσου προαγωγή της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης προς τον ασθενή με στόχο την κοινωνική προσφορά και τη μείωση του κόστους αυτής μέσω του Ελληνικού Φαρμακείου.

· Η επιστημονική διερεύνηση νέων μοντέλων ανάπτυξης του φαρμακείου στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και η εναρμόνιση της Φαρμακευτικής ελληνικής νομοθεσίας προς την Κοινοτική.

· Η διαρκής παρακολούθηση της Ελληνικής αγοράς για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας για νέους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, η μελέτη για τυχόν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την συμμετοχή σε αυτά.

· Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών εντός του Ελληνικού φαρμακείου.

· Η έρευνα της αντιμετώπισης του ανταγωνισμού και των ανταγωνιστικών πρακτικών από τα μη φαρμακευτικά κανάλια διανομής.

· Η πραγματοποίηση κοινωφελούς έργου και η συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις.

· Η μελέτη για την δημιουργία των προδιαγραφών πιστοποίησης ISO για τα Ελληνικά φαρμακεία