«Σφάζονται» οι γιατροί για τις εκλογές στους Συλλόγους! Δείτε την εντολή που άναψε φωτιές

  • Iatropedia
Στα μαχαίρια είναι για άλλη μια φορά οι γιατροί αυτή τη φορά με αφορμή τις εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους για την ανάδειξη των προέδρων. Τι έριξε λάδι στη φωτιά

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα μαχαίρια είναι οι γιατροί για τις εκλογές στους συλλόγους μετά από εντολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα από τις 12 Οκτωβρίου που επίσημα έχουν ορισθεί.

Παρότι ο νόμος επιτρέπει ο κάθε ιατρικός σύλλογος να διαφοροποιηθεί και να ορίσει τις δικές του ημερομηνίες ο ΠΙΣ επιμένει πως θα πρέπει όλοι μαζί να κατέβουν στις κάλπες την ίδια περίοδο, απειλώντας μάλιστα με πειθαρχικά μέτρα.

Η προειδοποίηση αυτή άναψε φωτιές στους κόλπους του κλάδου καθώς δύο ιατρικοί Σύλλογοι αυτοί της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας έχουν ήδη διαφοροποιηθεί και έχουν προκηρύξει εκλογές εντός του Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο iatropedia σημείωσε πως οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου και όχι τον Μάιο προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση με τις Ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Τονίζει μάλιστα πως ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο θα πρέπει να υπάρξει ενότητα στον κλάδο.

Πάντως στην επιστολή που απέστειλε στους συλλόγους και εμπεριέχει και την άποψη του νομικού συμβούλου του ΠΙΣ, αφήνεται ξεκάθαρα ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και πειθαρχικών κυρώσεων για όσους… παραστρατήσουν.

Όπως τονίζεται στην επιστολή που άναψε φωτιές: «Το να ενεργούν οι Σύλλογοι ατομικά και κατά βούλησιν αρχαιρεσίες σε διάφορους χρόνους παρά την ρητή απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ να λάβουν χώρα στις 12 Οκτωβρίου 2014 φθάνει στα όρια στοιχειοθέτησης σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος το οποίο μπορεί να εκδικαστεί με την διαδικασία που προβλέπει ως άνω η νομοθεσία».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κ.Γιαννακόπουλος που είναι ένας από τους συλλόγους που θα πραγματοποιήσει τις εκλογές εντός του Μαΐου, σε επιστολή του απαντά στον πρόεδρο του ΠΙΣ με αιχμές καθώς υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Ποτέ μέχρι τώρα δεν γίνονταν οι αρχαιρεσίες στους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας την ίδια ημερομηνία.

Άρχιζαν από τον Απρίλιο και μετά 2-3/μηνη παράταση που δίνονταν απ΄ τον υπ. Υγείας με απόφασή του, τελείωναν ανάλογα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Προφανώς τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε σκοπιμότητες.

Στο τέλος τέλος εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα συσσωρευμένα προβλήματα των γιατρών και όχι με τις Ευρωεκλογές ή τις Αυτοδιοικητικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι ισχύει

Παραπατά ακόμη το ΠΕΔΥ! Συνεχίζουν τα προβλήματα με τα πολυϊατρεία

Γιατροί a la carte στο ΕΣΥ! Έρχεται προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών

ΕΟΠΥΥ: Περισσότερες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς!