«Σφάχτηκαν» στη Συγγρού οι γαλάζιοι γιατροί! Στο νοσοκομείο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

  • Iatropedia
Μαλλιά κουβάρια έγιναν χθες βράδυ οι «δεξιοί» γιατροί που πραγματοποιήσαν γενική συνέλευση έπειτα από πρόσκληση της κομματικής οργάνωσης των γιατρών (ΕΚΟ) στη Λεωφόρο Συγρού. Οι σκηνές που εκτυλίχθησαν ήταν απίστευτες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σκηνές …Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν χθές το βράδυ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η Ειδική Κομματική Οργάνωση των Ιατρών της ΝΔ συνεδρίασε έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα Στάθη Τσούκαλου προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο Άδωνι για το ΠΕΔΥ και κατέληξε με τους γιατρούς να μετρούν τις πληγές τους και να υποβάλλουν αλληλομηνύσεις.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν έφτασαν μέχρι το Μαξίμου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του στον υπουργό υγείας καθώς δεν επιθυμεί τα ''γαλάζια παιδιά'' να σφάζονται για το νομοσχέδιο το οποίο υλοποιεί η δικοματική κυβέρνηση.

όλο το παρασκήνιο

Οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι, οι οποίοι όπως μετρήθηκαν κατά την είσοδό τους στο κτίτριο, ανέρχονταν σε 58, συζητούσαν κάτω από μεγάλη ένταση και απίστευτη πίεση δεδομένου ότι το νομοσχέδιο Άδωνι για τις απολύσεις των γιατρών του πρώην ΙΚΑ ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση παρεβρέθη και η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά μαζί με άλλα 20 μέλη της αντίστοιχης κομματικής οργάνωσης του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του iatropedia.gr περιγράφουν με λεπτομέρειες το τι έγινεστη διάρκεια της εξαιρετικά έντονης συζήτησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ.Ανεμουδουρά εγκάλεσε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο ότι δεν έδωσε τον αγώνα που όφειλε να δώσει ώστε να προασπίσει τα αιτήματα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που τώρα βρίσκονται μπροστά στην απόλυση. .

Ο κ.Βλασταράκος απέρριψε μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες και ανταπάντησε σε αντίστοιχα εκνυερισμένο ύφος ότι η κ.Ανεμοδουρά δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συνμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Έγκυρες πηγές του iatropedia.gr αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή οι κατηγορίες Βλασταράκου προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στην κ.Ανεμοδουρά η οποία βγήκε εκτός εαυτού. Αποτέλεσμα ήταν να έρθουν σε σωματική επαφή και η κ.Ανεμοδουρά να προσκρούσει στον παρακείμενο τοίχο και να χάσει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παρεβρισκόμενων πάλι η κ.Ανεμοδουρά μπερδεύτηκε στα καλώδια που υπήρχαν στο χώρο με αποτέλεσμα να πέσει.

Εκλήθη επειγόντως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο όπου και νοσηλεύεται.Εξιτήριο αναμένεται να πάρει αύριο.

Η κ.Ανεμοδουρά κατά τη διάρκεια παλαιότερων κινητοποιήσεων στο υπουργείο Υγείας όπου πρωταγωνίστησε εναντίον των μέτρων της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ! Έρχεται το ΠΕΔΥ με απολύσεις και λουκέτα

Στο δρόμο τα «φύλλα πορείας» για γιατρούς-εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

Στην εντατική σήμερα η Υγεία! Απεργούν γιατροί εργαζόμενοι