Σε τι θα μετατραπεί το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Που θα πάνε οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Μέσα σε κλίμα αγωνίας εργάζεται το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ καθώς γνωρίζει πια ότι το υπουργείο Υγείας θα αλλάξει το χαρακτήρα του νοσηλευτικού ιδρύματος και μάλιστα άμεσα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανασφάλεια, αγωνία αλλά και αβεβαιότητα επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ μπροστά στις αλλαγές που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βορείων προαστίων προκειμένου να τους διαβεβαιώσει ότι κανείς δε θα απολυθεί και οι υπηρεσίες θα βελτιωθούν.

Πάντως το νοσοκομείο τις επόμενες εβδομάδες θα περιορίσει τη δράση του και θα λειτουργεί πιο ήπια και συμπληρωματικά προς το Σισμανόγλειο. Θα παρέχει κυρίως υπηρεσίες αποκατάστασης ενώ θα νοσηλεύει βραχυχρόνια περιστατικά και θα θυμίζει πολύ κλινική μιας ημέρας. Γι αυτό και θα ενισχυθεί το τμήμα των εξωτερικών ιατρείων για παροχή άμεσης βοήθειας σε ασθενείς που δε χρήζουν εισαγωγής.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλινικών του Αμ.Φλέμινγκ θα ενσωματωθούν στο Σισμανόγλειο το οποίο και θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας από τα Βόρια προάστια. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο αλλά και στο Παίδων Πεντέλης το οποίο σήμερα παρουσιάζει όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία άλλωστε, σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση με τους τοπικούς παράγοντες και τους εργαζόμενους διαβεβαίωσε και πάλι ότι δε θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην εντατική σήμερα νοσοκομεία, μονάδες υγείας! Σε γενική απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

Πλαστές σφραγίδες και φακελάκια 50.000 ευρώ! Γιατί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ 20 γιατροί

Τέλος τα πολλά πρωτότυπα φάρμακα! Έρχονται τα γενόσημα. Τι σχεδιάζει Άδωνις

Οι λίστες της κινητικότητας στην Υγεία στο Μέγαρο Μαξίμου! Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη