Σε θέσεις μάχης οι νοσοκομειακοί γιατροί Απειλούν με μπαράζ κινητοποιήσεων

  • Iatropedia
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις επικείμενες αλαγές που προωθεί το υπουργείο υγείας στην αλλαγή χρήσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Για άγνοια και έλλειψη επιστημονικών δεδομένων κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωεργιάδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του για την κινητικότητα των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ.Βαρνάβας σε σχετική του ανακοίνωση υποστηρίζει μεταξύ αλλων πως «ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε το εγχείρημα της διάλυσης νοσοκομείων χωρίς να διαθέτει καμιά γνώση και χωρίς να βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο»

Στην ίδια ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ, επικρίνει τον κ. Γεωργιάδη πως «έχει ως μόνο του εφόδιο το ‘σκονάκι’» που του έδωσε η τρόικα και το οποίο εκφωνεί στις συνεντεύξεις του λέξη προς λέξη: διαλύουμε μια δεκάδα Νοσοκομείων στην αρχή και απολύουμε 1250 εργαζόμενους, ενώ προχωρούμε ταχύτατα σε διάλυση αρκετών άλλων Νοσοκομείων στην περιφέρεια, απολύοντας μερικές επιπλέον χιλιάδες υγειονομικών».

καταλήγοντας οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν πως «δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς στην κατεδάφιση του ΕΣΥ θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, θα υπερασπιστούμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που φτιάχτηκαν και λειτουργούν με αυτοθυσία των υγειονομικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: