Σε λειτουργία νέος αξονικός τομογράφος στο «Σισμανόγλειο»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
αξονικός τομογράφος
Πολύτιμη για τους ασθενείς θα αποδειχτεί η προσφορά του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση" στο ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ», αφού ο αξονικός τομογράφος που αγόρασε, εγκαταστάθηκε και εγκαινιάστηκε επισήμως.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

«Στις 31/07/2017 πραγματοποιήθηκαν στην Οργανική Νοσοκομειακή Μονάδα έδρας «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» τα εγκαίνια του νέου αξονικού τομογράφου 16 τομών, η αγορά του οποίου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ο νέος αξονικός τομογράφος εγκαταστάθηκε μετά από προσπάθειες ετών και έρχεται να καλύψει δυσλειτουργίες που είχαν σημαντική επίπτωση στην εύρυθμη λειτουργία Νοσοκομείου.

Το νέο μηχάνημα θα αναβαθμίσει επιστημονικά το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, καθώς αντικαθιστά τον πεπαλαιωμένο αξονικό τομογράφο της μίας τομής που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα.

Τι θα προσφέρει το νέο μηχάνημα στο Νοσοκομείο:

Α) Η παρουσία ενός μηχανήματος 16 τομών ελαχιστοποιεί τον χρόνο εξέτασης και αναβαθμίζει το επίπεδο της απεικονιστικής διάγνωσης.

Συγκεκριμένα, εξετάσεις που χρειαζόταν αρκετά λεπτά για να ολοκληρωθούν, θα πραγματοποιούνται πλέον μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Με τη δυνατότητα αυτή η λίστα αναμονής για εξετάσεις αξονικής τομογραφίας θα περιοριστεί έως θα μηδενιστεί!

Εκτιμάται ότι οι δυνατότητες του μηχανήματος είναι να εξετάζονται μέχρι και 100 ασθενείς ημερησίως, περίπου διπλάσιος αριθμός ασθενών από αυτούς που εξετάζονταν μέχρι σήμερα.

Β) Το νέο μηχάνημα διαθέτει νέα επιστημονικά πρωτόκολλα, με τα οποία υπάρχει δυνατότητα διαγνωστικής προσέγγισης οργάνων και μικρών αγγείων του σώματος, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα CT ANGIOGRAPHY.

Γ) Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση εξασφάλισε την προμήθεια του νέου Αξονικού Τομογράφου, η οποία περιλαμβάνει εγγύηση καλής λειτουργίας 1 έτους, με δωρεάν πλήρη τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά, που σημαίνει ότι εκμηδενίζεται το κόστος λειτουργίας του μηχανήματος για το νοσοκομείο κατά το διάστημα αυτό.

Το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του Νοσοκομείου διαθέτει έμπειρο και εξειδικευμένο Ιατρικό, Παραϊατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και καλύπτει σε 24ωρη βάση τις ανάγκες των Κλινικών Τμημάτων και Μονάδων και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Εξυπηρετεί, επίσης τις προγραμματισμένες επισκέψεις των πολιτών σε πρωινό και σε απογευματινό ωράριο.

Το ανθρώπινο δυναμικό σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον νέο εξοπλισμό καθιστά το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας σύγχρονο στη στρατηγική κατεύθυνση «Απεικόνιση-Διάγνωση-Θεραπεία», στην άμεση, αξιόπιστη, έγκυρη και ασφαλή διαχείριση των ασθενών, στην εκπαίδευση των νέων ιατρών, στην ιατρική έρευνα που διεξάγεται και γενικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση εκπροσώπησαν στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Δημήτριος Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου, η κ. Εύα Λιανού, Συντονίστρια Προγραμμάτων και ο κ. Χρήστος Πτερούντιος, Υπεύθυνος Προμηθειών.

Παραβρέθηκε επίσης, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος συνέβαλε στην υλοποίηση της δωρεάς.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαρίστησε το Ίδρυμα Λάτση για την ανεκτίμητη προσφορά του σύγχρονου εξοπλισμού και δεσμεύτηκε να συνεχίσει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες στο άμεσο μέλλον για προμήθεια νέου σύγχρονου εξοπλισμού που θα συμβάλει στην ανάδειξη του Νοσοκομειακού Συγκροτήματος σε Νοσοκομείο «Ηγέτη» του Βορειοανατολικού άξονα του Νομού Αττικής.»