Σε κινητικότητα για 2 μήνες οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων! Όλο το σχέδιο Άδωνι

  • Iatropedia
Το πολύ για δύο μήνες θα μπούνε σε κινητικότητα και κατά συνέπεια διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που θα αλλάξουν χαρακτήρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κάλεσε γιατρούς και εργαζόμενους να μην απεργήσουν την ερχόμενη Τετάρτη καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει λόγος».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εξασφαλίσαμε να μη γίνει καμία απόλυση στην Υγεία υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την κινητικότητα 1250 εργαζόμενων στο ΕΣΥ μέσα στο 2013. Μιλώντας στον Αντέννα διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που θα αλλάξουν χαρακτήρα θα βρεθούν στο καθεστώς κινητικότητας το πολύ για 2 μήνες διάστημα κατά το οποίο θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους.

«Είναι κακό να μπούνε σε διαθεσιμότητα για δύο μήνες» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι έτσι θα αποφευχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων που θα βγούνε εκτός εργασίας για ένα διάστημα.

Η κινητικότητα στην Υγεία θα γίνει με πολύ μεγάλη ταχύτητα ώστε να μη μείνει το προσωπικό εκτός για μεγάλο διάστημα επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε θα ανακοινωθεί σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά με σημείωμα σε ποιο νοσοκομείο θα μεταβεί μετά την κινητικότητα και ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του υπουργείο θα «τρέχουν» τη γραφειοκρατία ώστε το διάστημα να είναι μικρό. «Υπολογίζουμε μερικές εβδομάδες αλλά λέμε το πολύ 2 μήνες» είπε ο υπουργός Υγείας.

«Οι γιατροί δεν μπαίνουν σε διαθεσιμότητα γιατί εξαιρούνται αλλά εμείς ζητήσαμε να μπούνε και αυτοί» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι έτσι θα συμπεριληφθούν οι 300 γιατροί (των 6 πρώτων νοσοκομείων) στο σύνολο των 1250 που έχουν υπολογισθεί για το 2013 και έτσι δε θα χρειαστεί να προστεθούν και άλλοι. Ωστόσο η πρότασή του δεν έγινε δεκτή.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους εργαζόμενους (ΠΟΕΔΗΝ) και τους γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) να μην απεργήσουν την Τετάρτη καθώς όπως είπε θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος χωρίς λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς νοσοκομεία την Τετάρτη! Σε απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για ΕΟΠΥΥ! Αλλάζουν τα τηλέφωνα του Οργανισμού

Σε συναγερμό για τον ιό του Δυτικού Νείλου! Τα κρούσματα, τα μέτρα και τα συμπτώματα

Άδωνις: «Θα πηγαίνω όποτε θέλω στο ΕΣΥ». Τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες