Σε «καυτό» θέμα αναδεικνύεται η παύση των διοικητών- Το ΣΥΡΙΖΑ σε εμφύλιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η αξιολόγηση των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία έχει δημιουργήσει προβλήματα ακόμη και μέσα στους κόλπους του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, ζήτησε μαζί με την αξιολόγηση των επικεφαλής των νοσοκομείων, «να αξιολογηθούν και ορισμένοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές ΥΠΕ, κάνοντας αρχή από τον κ. Καρβούνη, του οποίου η υπερφίαλη και υβριστική συμπεριφορά έχει υπερβεί τα εσκαμμένα», όπως αναφέρει.

Ο επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ κ. Νίκος Καρβούνης, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, δηλώνει ότι η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ «είναι αναξιοκρατική, πρόχειρη, φαύλη, αναποτελεσματική και αδιέξοδη». Ξεχνά όμως ο κ. Βαρνάβας κάτι σημαντικό, ότι ο κ. Νίκος Καρβούνης, μαζί με όλους τους υπόλοιπους διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ, αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα,στο ygeianet αναφέρει:

«Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Καρβούνης φαίνεται πως έχει απονείμει στον εαυτό του το προνόμιο να πράττει ό,τι του κατέβει και να δηλώνει ό,τι του έρθει. Δηλώνει πως η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ ‘είναι αναξιοκρατική, πρόχειρη, φαύλη, αναποτελεσματική και αδιέξοδη’.

Καθόλου τυχαίο πως τα ίδια ακριβώς δηλώνουν και οι κ. Γεωργιάδης και Βορίδης!

Με καθυστέρηση ο κ. Καρβούνης προβαίνει σε διορθωτική δήλωση. Και αναφέρει πως δεν χρησιμοποίησε τη φράση «φαύλη διαδικασία». Παραδέχεται όμως ότι χρησιμοποίησε όλους τους άλλους βαρύτατους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι αφορούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία τον διόρισε και τον διατηρεί σ’ αυτή τη θέση. Οι χαρακτηρισμοί αφορούν βεβαίως και στην Επιτροπή Αξιολόγησης, την οποία ο κ. Καρβούνης λούζει με προπετείς χαρακτηρισμούς.

Από τη στιγμή που ο κ. Καρβούνης ανέλαβε τη θέση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, επιδεικνύει λυσσώδη εμμονή να αποσπάσει αναισθησιολόγους από το Νοσοκομείο Νίκαιας σε νησιά του Αιγαίου. Όσο δεν το καταφέρνει, τόσο γίνεται πιο αυταρχικός, αναλώνοντας όλη την ενεργητικότητα και εφευρετικότητα που διαθέτει, προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Απορρίπτει περιφρονητικά ακόμη και τις συναντήσεις με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις, επειδή προφανώς θεωρεί πως του χαλούν το μεγαλοφυές σχέδιο.

Νομίζουμε πως είναι πλέον κατάλληλη στιγμή, μαζί με τους Διοικητές Νοσοκομείων, ν’ αξιολογηθούν και ορισμένοι Διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ, κάνοντας αρχή από τον κ. Καρβούνη, του οποίου η υπερφίαλη και υβριστική συμπεριφορά έχει υπερβεί τα εσκαμμένα».

Παύλος Θεοδωράκης – τ. διοικητής ΨΝΑ Δαφνί

Σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Βαρνάβα Δημήτριο, ο πρώην διοικητής των ψυχιατρείων Δαφνί και Δρομοκαΐτειου, Παύλος Θεοδωράκης (ο οποίος, σημειωτέον, εκδιώχθηκε από την θέση του τον περασμένο Μάιο) αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στο σημερινό σας editorial στην ιστοσελίδα ygeianet.gr, που αποτελεί περισσότερο κομματικό μέσο παρά συνδικαλιστικό, βάλλετε ευθέως κατά του Διοικητή της 2ης ΔΥΠε κ. Νικολάου Καρβούνη.

Πριν από μερικές ημέρες, ακριβώς από το ίδιο βήμα, εσείς ο ίδιος γράφατε για τον ‘εσμό’ ανικάνων, ιδιοτελών και κομματικά καθοδηγούμενων στελεχών που διοικούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εκθειάζοντας την αξιολόγηση των Διοικητών που έχει ξεκινήσει από τους Διοικητές των ΔΥΠε και ολοκληρώνεται με την συνέντευξη της ‘ανεξάρτητης’ Επιτροπής Αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας. Σήμερα, βάλλετε κατά του Διοικητή της 2ης ΔΥΠε κατηγορώντας τον ότι βάλλει κατά της πολιτικής ηγεσίας που ‘τον διόρισε και τον διατήρησε σε αυτή την θέση’ και άρα δεν επιδεικνύει κομματική πειθαρχία.

Ταυτόχρονα, κ. Πρόεδρε, κατηγορείτε τον κ. Καρβούνη ως αυταρχικό, που συμπεριφέρεται περιφρονητικά απέναντι στην ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ.

Σας υπενθυμίζω κ. Πρόεδρε ότι αυτός ο κατ’ εσάς αυταρχικός και αλαζών ΔΥΠεάρχης, αφενός αξιολόγησε όλους τους Διοικητές των νοσοκομείων της 2ης ΔΥΠε, αφετέρου τον περασμένο Μάιο εισηγήθηκε την απόλυσή μου προς την πολιτική ηγεσία, όταν το βιογραφικό μου είναι τετραπλάσιο του δικού του και του δικού σας αθροιστικά. Δύο μέτρα και τέσσερα σταθμά, κ. Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Ντροπή!

Παύλος Ν. Θεοδωράκης MD, MSc, DipLSHTM, PhD

Παρανόμως και αντισυνταγματικώς Απολυμένος Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

Καλλιθέα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν