Σε ετοιμότητα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την υγειονομική κάλυψη διασωθέντων προσφύγων

  • Iatropedia
Στη Λέρο μεταβαίνει αυτήν την ώρα κλιμάκειο του ΕΕΣ συνοδευόμενο μάλιστα από ανώτατο στέλεχος της Οργάνωσης που θα συντονίσει την παροχή βοήθειας προς τους διασωθέντες από το τελευταίο ναυάγιο με πρόσφυγες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όχι μόνο γιατροί και νοσηλευτές θα φροντίσουν τους διασωθένετς από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι αλλά και ιατροδικαστές του ΕΕΣ μεταβαίνουν στην Ρόδο όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί όσων έχασαν την ζωή τους.

Οι υπηρεσίες του ΕΕΣ εξάλλου θα βοηθήσουν στην αναζήτηση ζώντων συγγενών όσων βρίσκονται στην χώρα μας με την συμπλήρωση ειδικών αιτήσεων για αγνοούμενους.

Διαβάστε εδώ την σχετική ενημέρωση από τον ΕΕΣ:

Μετά το τραγικό συμβάν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όπου σκάφος το οποίο μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πλέον των 34 ατόμων, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, η Διεύθυνση Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κινητοποιήθηκε άμεσα για τον προσδιορισμό και την κάλυψη των αναγκών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της.

Έχει ανοίξει ήδη δίαυλος επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αναζητήσεων ΕΕΣ με τις Αρχές στο νησί της Λέρου, όπου σήμερα βρίσκονται οι διασωθέντες του ναυαγίου, ενώ με την άμεση έγκριση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιου Αυγερινού, στέλεχος της διεύθυνσης πρόκειται να μεταβεί τις επόμενες ώρες στο νησί για την επιτόπου παρακολούθηση της κατάστασης.

Παράλληλα, η ιατροδικαστική ομάδα της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού μεταβαίνει στη Ρόδο, όπου έχουν μεταφερθεί οι νεκροί, η οποία θα πλαισιωθεί από την εκπαιδευμένη ομάδα εθελοντών του νησιού σε RFL (Restoring Family Links).

Στόχος της κινητοποίησης είναι να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι ανάγκες επικοινωνίας των διασωθέντων και η λήψη ειδικών αιτήσεων, αφενός μεν για τον προσδιορισμό των αγνοούμενων, αφετέρου δε για τη διευκόλυνση της αναγνώρισης των θυμάτων και την ενημέρωση των οικείων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ