Σε αναμμένα κάρβουνα οι φαρμακοποιοί περιμένοντας το ρευστό!

  • Iatropedia
Έως τις 12 Νοεμβρίου περιμένουν οι φαρμακοποιοί να εισπράξουν τα υπόλοιπα χρήματά τους (κοντά στα 380 εκατ. ευρώ) από οφειλές προηγούμενων μηνών από τον ΕΟΠΥΥ. Πρότι ο Μάριος Σαλμάς διαβεβαιώνει ότι χρήματα θα μπούνε στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, ρευστό προς το παρόν δεν υπάρχει γι αυτό και επανεξετάζουν τη στάση τους σε ειδική συνέλευση. Τι θα κάνουν;

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται το τελευταίο διάστημα οι φαρμακοποιοί περιμένοντας με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να εισπράξουν έως τις 12 Νοεμβρίου τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ που τους οφείλονται για τους τελευταίου μήνες.

Ωστόσο μέχρι στιγμής ρευστό στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κάτι βέβαια που γνωρίζουν καλά οι φαρμακοποιοί γι αυτό και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου με την συμμετοχή όλων των προεδρείων των μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων, για να εξετάσει την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο μιας νέας απεργίας αν δε βρεθούν τα χρήματα για να αποπληρωθούν τα φαρμακεία. Άλλωστε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προβλέπει υγειονομική κρίση και προβλέπει ακόμη και λουκέτα στα φαρμακεία αν δε γίνει η χρηματοδότηση. Όπως σημειώνει ο Σύλλογος: «Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος των φαρμακείων της χώρας απειλείται με λουκέτο από αυτή την τραγική κατάσταση που θα σημάνει τον «θάνατο» της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Γι αυτό και καλεί: «το υπουργείο Υγείας, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν