Ψυχραιμία και στάση αναμονής από τη Novartis: «Εξετάζουμε όλες τις αναφορές»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Novartis
Με σημερινή της ανκοίνωση η Novartis γνωστοποιεί ότι δεν παραβλέπει τα δημοσιεύματα σχετικά με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Η Novartis διευκρινίζει ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και ότι είναι πρόθεσή της να εξετάσει όλες τις σχετικές αναφορές.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές».

Φάκελος Novartis: 8 τέως υπουργοί ελέγχονται

Τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρονται στο φάκελο της Novartis. Η δικογραφία πλέον περνάει στην Βουλή, με τα ονόματα του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Πάνου Πικραμένου να ξεχωρίζουν…

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας  στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η εισαγγελική έρευνα έπρεπε να σταματήσει και να διαβιβαστεί στη Βουλή καθώς περιλαμβάνει ονόματα των εν λόγω πρώην πρωθυπουργών και των πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την περίοδο από το 2006 και μετά (έως τις αρχές του 2015).

Ποινική δίωξη

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, διαβιβάζονται στη Βουλή τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για αγορές φαρμάκων.