Σανίδα σωτηρίας οι κλίνες ΜΕΘ που παραχωρεί στον ΕΟΠΥΥ ο ιδιωτικός τομέας…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Προεκλογικά, θα έβρισκαν- κάπου- τα κονδύλια για να στηρίξουν τον δημόσιο τομέα υγείας και θα σταμάταγαν τις συμβάσεις με τους "κακούς" ιδιώτες. Μετεκλογικά δεν άλλαξαν γνώμη, απλά προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα και αίφνης είναι καλός και χρήσιμος ο ιδιωτικός τομέας ειδικά όταν μπορεί να παραχωρήσει στο ΕΟΠΥΥ περισσότερες κλίνες ΜΕΘ για τους ασφαλισμένους του...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κατά την χθεσινή ευρεία σύσκεψη για την γρίπη στο υπουργείο Υγείας, έγινε γνωστό ότι τις κλίνες ΜΕΘ θα εξακολουθήσει να τις διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ αλλά την επιτήρηση θα έχει το ΕΚΕΠΥ…

Αλλά δεν ειπώθηκε μόνον αυτό: Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φέρει στο σύστημα επιπλέον Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τον ιδιωτικό τομέα προφανώς ερχόμενος ο ίδιος σε συμφωνία με τον ΣΕΚ για παραχώρηση των κλινών αυτών.

Να θυμίσουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) παραχώρησε εδώ και μέρες 22 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου παρότι αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.

Παρόλα αυτά όμως, πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών του δημόσιου συστήματος υγείας που δεν στηρίζεται με ευχολόγια και κονδύλια από τον …ΟΠΑΠ (που έλεγαν διάφοροι προεκλογικά), αλλά απαιτεί αναδιοργάνωση εκ βάθρων της χώρας και μεγάλα κονδύλια προορισμένα ειδικά για την Υγεία.

Και μέχρι αυτό να συμβεί και να μπορούν όλοι όσοι το έχουν ανάγκη να εισέρχονται αμέσως σε κλίνη ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου, η πρωτοβουλία του κ. Μπερσίμη είναι προς την σωστή κατεύθυνση και δείχνει μάνατζερ ανοιχτόμυαλο και διεκπεραιωτικό!

Μην παραβλέπουμε ότι το προηγούμενο 2ήμερο έχασαν την μάχη δύο ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης εκτός ΜΕΘ. Και χωρίς να γνωρίζουμε αν θα μπορούσαν σίγουρα να έχουν σωθεί ή όχι αν βρίσκονταν στο περιβάλλον της Εντατικής, πάντως γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καν την ευκαιρία και η χώρα θρηνεί από χθες συνολικά 34 ζωές!