Ρεπορτάζ στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»: Κάθε 4 ημέρες γενική εφημερία και τα ράντζα δεν αδειάζουν ποτέ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έγινε ολόκληρο πολιτικό ζήτημα με τα ράντζα στο "Αττικό", όταν ο "Ευαγγελισμός" δεν προλαβαίνει διαχρονικά να αδειάσει τα δικά του ράντζα από τη μία, στην επόμενη γενική εφημερία... Δείτε τι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Iatropedia στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Την περασμένη Πέμπτη και το περασμένο Σάββατο ο «Ευαγγελισμός» είχε γενική εφημερία… Μια απλή επίσκεψη στους διαδρόμους των παθολογικών κλινικών του, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας:

Περί τα 100-120 ράντζα μόνιμα τοποθετημένα ακόμα και μέσα σε θαλάμους (όπως φαίνεται στη κεντρική φωτογραφία), 2-6 διασωληνωμένοι ασθενείς μέσα σε απλούς θαλάμους λόγω έλλειψης ΜΕΘ και ΜΑΦ, και γιατροί και νοσηλευτές τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες περιστατικά…

Να πούμε ότι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του ιδρύματος διαθέτει 20 κλίνες αλλά λειτουργούν οι μισές λόγω έλλειψης προσωπικού. Στη ΜΕΘ και τη μονάδα εμφραγμάτων λειτουργούν όλες οι κλίνες αλλά είναι σχεδόν πάντα κατειλημμένες. Και πώς αλλιώς, αφού το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε 4η μέρα μαζί με «Αττικό» και «Σισμανόγλειο» σηκώνοντας το βάρος του κέντρου της πόλης…

Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ που είχαμε κάνει προ ημερών:

Ράντζα παντού και όχι μόνο στο «Αττικό»- Ο «Ευαγγελισμός εκπέμπει επίσης SOS  

Η ψυχιατρική κλινική

Μην ξεχνάμε ότι στην ψυχιατρική κλινική του «Ευαγγελισμού» υπάρχουν πάντα 20 ράντζα για να καλύψουν τις ανάγκες και δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν μέχρι την επόμενη γενική εφημερία.

Από τους διεθνείς οργανισμούς αναφέρουν ότι το 9%- 10% του δυναμικού κάθε νοσοκομείου πρέπει να αποτελείται από κλίνες ειδικούς τύπου. Και στον «Ευαγγελισμό» αυτό το έχουν επιτύχει. Αλλά αν δεν αποκτήσουν ίδια δυναμικότητα και άλλα νοσοκομεία, μικρότερα, κι αν δεν υπάρξει Πρωτοβάθμια Φροντίδα λειτουργική και αποδοτική, τα ράντζα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, ούτε καν να μειωθούν!