«Ψηλά» σε ψήφους οι δύο υπουργοί της πανδημίας Πλεύρης – Κικίλιας – Δεν εξελέγη ο Ανδρέας Ξανθός με τον ΣΥΡΙΖΑ

  • Γιάννα Σουλάκη
Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε με την ψήφο του τους δύο υπουργούς Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Πλεύρη - Κικίλια, που διαχειρίστηκαν -στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους- την πανδημία του κορονοϊού.

Θάνος Πλεύρης και Βασίλης Κικίλιας εκλέγονται ξανά καταλαμβάνοντας δύο από τις επτά έδρες της Α’ εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μία ακόμη έδρα καταλαμβάνει ο έτερος τέως υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης. 

Ο Βασίλης Κικίλιας, με την ενσωμάτωση στο 99,65%, κατέλαβε την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο με 44.091 ψήφους, μία θέση πιο κάτω από τον Κυριάκο Πιερρακάκη (54.631), που επίσης, «αποθεώθηκε» από τους ψηφοφόρους χάρη στην πανθομολογούμενως καλή δουλειά που έκανε στην ψηφιακή αναβάθμηση της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο πλέον «πρώην» υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επίσης, κράτησε την τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας με 32.740 ψήφους, μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη (37.679).

Την 5η θέση, αμέσως μετά τον Θ. Πλεύρη, κατέλαβε  ο Νικήτας Κακλαμάνης με 29.417 σταυρούς.

Εκτός βουλής ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός

Εκτός Βουλής βρέθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, καθώς έχασε την έδρα στο Ρέθυμνο της Κρήτης με 4256 σταυρούς, την οποία κατέλαβε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της Νέας Δημοκρατίας με 10.040 σταυρούς.

Όμως, παρά την συντριπτική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνοντας μόλις το 20,07% των ψήφων στο σύνολο του εκλογικού σώματος και μόλις 71 έδρες στη Βουλή, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κέρδισε την έδρα στα Χανιά της Κρήτη με 10.950 σταυρούς.