Πρωτοποριακή διεπιστημονική ομάδα πυελικού εδάφους – Πώς θα κλείσετε ραντεβού

  • Iatropedia
Το Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ανακοινώνει τη σύσταση Διεπιστημονικής Ομάδας Πυελικού Εδάφους (Pelvic Floor Multidisciplinary Team – MDT) και θεσμοθετεί τις Τακτικές Μηνιαίες Διεπιστημονικές Συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με την πρώτη συνάντηση να έχει προγραμματιστεί μέσα στον μήνα αυτό. 

Στόχος της ομάδας είναι η συνεργασία των συναφών ειδικοτήτων (γυναικολόγων, γαστρεντερολόγων, χειρουργών και ουρολόγων) για την ολοκληρωμένη  αντιμετώπιση όλων των περιστατικών, όπως ακράτειας, δυσκοιλιότητας, πρόπτωσης ορθού και πυελικού πόνου. Η ανάγκη σύστασης της διεπιστημονικής ομάδας προέκυψε από την πολυπλοκότητα των προβλημάτων τόσο του πυελικού εδάφους, όσο και των ανατομικών και φυσιολογικών σχέσεων των οργάνων της ελάσσονος πυέλου. Αυτές οι σχέσεις δημιουργούν αλληλεπιδράσεις που, όπως καταδεικνύει η διεθνής εμπειρία, έχουν ανάγκη τη συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων για τη βέλτιστη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση.

Κατά τη διάρκεια των διεπιστημονικών συναντήσεων Πυελικού Εδάφους, θα παρουσιάζονται σχετικά ιατρικά περιστατικά και θα ανταλλάσσονται απόψεις. Η κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει δύο βασικά σκέλη:  το επιστημονικό, όπου θα συζητούνται περιπτώσεις ασθενών με διαγνωστικά & θεραπευτικά προβλήματα ,και το εκπαιδευτικό, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιείται κάθε φορά μία επιστημονική παρουσίαση με κλινικό περιεχόμενο.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Πυελικού Εδάφους και του Τμήματος Χειρουργικής Εντέρου-Ορθού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, αλλά και συντονιστής της Διεπιστημονικής Ομάδας, Δρ. Σάββας Παπαγρηγοριάδης, δήλωσε: «Το πυελικό έδαφος είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο πεδίο και, με στόχο την επιστημονική εμβάθυνση στο αντικείμενο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η καθιέρωση μίας Διεπιστημονικής Ομάδας κατά τα πρότυπα των Pelvic Floor Multidisciplinary Teams των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του εξωτερικού.»

Το Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, έχει σχεδιαστεί βάσει διεθνών προτύπων και αποστολή του είναι η διερεύνηση των διαταραχών του πυελικού εδάφους. Με τη χρήση ειδικού εργαστηριακού εξοπλισμού, η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα  επικεντρώνεται στην πλήρη διαγνωστική διερεύνηση προβλημάτων όπως η ακράτεια, η δυσκοιλιότητα, η πρόπτωση ορθού και ο πυελικός πόνος. Το εργαστήριο δεν παρέχει μόνο διάγνωση αλλά και πρωτοποριακές θεραπείες όπως νευροτροποίηση PTNS, διέγερση των ιερών νεύρων καθώς και ειδική φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους με βιοανάδραση (Biofeedback)  κλπ.

Για να κλείσουν το ραντεβού τους στο Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους και στο Τμήμα Χειρουργικής Εντέρου-Ορθού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο: 210 6862767.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν