Πρόταση για αναμονή από τους φαρμακοποιούς! Νέες εξελίξεις

  • Iatropedia
Κρίσιμη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του. Το πρώτο ρευστό πάντως που κατέβαλε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι “κάλμαρε” λίγο τις προθέσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος προτίθεται να προτείνει να δοθεί μια μικρή παράταση στην κυβέρνηση η οποία όμως θα εξαρτηθεί από τη ροή των χρημάτων που θα καταβληθούν το επόμενο διάστημα. Διαβάστε τι θα προτείνει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών όλης της χώρας και τι στάση θα κρατήσουν οι άλλοι σύλλογοι.

Προς νέα μικρή παράταση φαίνεται να προσανατολίζεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σύμφωνα και με τα όσα θα προτείνει ο πρόεδρός του Θ.Αμπατζόγλου στη συνεδρίαση του κλάδου. Δεν αποκλείεται ωστόσο οι υπόλοιποι φαρμακευτικούς σύλλογοι της χώρας να τηρήσουν άλλη στάση δεδομένου ότι ήδη σε 19 περιοχές δε δίνονται φάρμακα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Αμπατζόγλου πάντως (που πρόσκειται στη ΝΔ) αναμένεται να προτείνει να ξεκινήσει η άρση της πίστωσης εντός του Σεπτεμβρίου και σε ημερομηνία που θα καθορισθεί από την ροή πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Στην κάπως πιο …ήρεμη στάση φαίνεται να συνέβαλαν και οι τελευταίες πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, καθώς ήδη σταδιακά αποπληρώνεται ο μήνας Μάιος.

Ωστόσο άλλη άποψη έχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο οποίος τηρεί μια πιο σκληρή γραμμή και προτείνει να κοπούν τα δωρεάν φάρμακα ήδη από τις 27 Αυγούστου.

Άλλωστε τα χρέη του ΕΟΠΥΥ δεν αφορούν μόνο στο 2012 αλλά και στις προηγούμενες χρονιές ενώ και το επόμενο διάστημα δεν αναμένεται ο φορέας να δείξει συνέπεια δεδομένου ότι υποχρηματοδοτείται.

Δήμητρα Ευθυμιάδου