Προσλήψεις και ογκολογικά φάρμακα για τα νοσοκομεία που στενάζουν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ανεμβολίαστοι
Αγώνα δρόμου να προχωρήσουν οι προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και να έχει επάρκεια ογκολογικών φαρμάκων το "Λαϊκό" ανακοίνωσε ότι κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απαντώντας στα δημοσιεύματα μεταξύ άλλων και του Iatropedia.

Υπογράφηκε χθες από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη των πρώτων 88 θέσεων ειδικευμένων γιατρών σε νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η έγκριση των προκηρύξεων και για τις υπόλοιπες θέσεις (συνολικά 690 μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί).

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διαδικασία διορισμού του μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ από τις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ καθώς και η τοποθέτηση των νοσηλευτών και των γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Τρίτη βρέθηκε λύση για τον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου «Λαϊκό» με ογκολογικά φάρμακα μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο. Σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ-3η ΥΠΕ