Προμήθειες νοσοκομείων: Όσοι γνωρίζουν το θέμα, απορούν και εξίστανται…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι δωρεές καλά κρατούν από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες και τη μειωμένη χρηματοδότηση. Οι ίδιες οι δωρεές μάλιστα, αποδεικνύουν ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι...

Ο κ. Χρήστος Καζάσης έχει σπουδάσει Εμβιομηχανική και Αξιολόγηση Ιατρικής Τεχνολογίας και θεωρείται expert στα θέματα αυτά. Δείτε τι σχολίασε χθες βράδυ στο λογαριασμό του στο facebook το οποίο μεταδίδουμε μετά από δική του, έγγραφη συγκατάθεση:

«Λόγω του υπερπλεονάσματος και των αποθεματικών στα νοσοκομεία, τα αιτήματα για δωρεές υλικών, μηχανημάτων, τροφίμων, σεντονιών, κουβερτών, στολών, γαζών, επιθεμάτων, φαρμάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναπηρικών αμαξιδίων κλπ (μεγάλη η λίστα των ειδών), έφθασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τον μαγικό αριθμό 1.000 !!!

Οι δωρεές στα νοσοκομεία ανήλθαν στο ποσό των 6,5 εκ. Ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) και στις Πανεπιστημιακές κλινικές των Πανεπιστημίων για ενίσχυση των διαφόρων προγραμμάτων, ερευνητικών έργων και κάλυψη μισθοδοσίας ακαδημαϊκών υποτρόφων ξεπέρασαν το 1,0 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις αναρτήσεις των φορέων στην Διαύγεια…..

Τι ζημιά αυτή η Διαύγεια ….. Εκθέτει πολλούς και για πολλά ….αλλά αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση.
Απορώ πως δεν έχει καταργηθεί η Διαύγεια ακόμη;;;;»…

Κάτω από την ανάρτηση του κ. Καζάση σχολιάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κι άλλοι γνώστες του αντικειμένου που έχουν προσωπική, επιστημονική άποψη για τα χάλια του ΕΣΥ και την ανάγκη για δωρεές.

Είναι γεγονός ότι μετά από 8 χρόνια οικονομική κρίση, μνημόνια, δεκάδες πολυνομοσχέδια «σκούπες», και 4 τουλάχιστον διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες στο ΥΥΚΑ, οι προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων συνεχίζουν να γίνονται αποσπασματικά, πρόχειρα και εσχάτως με βασική προϋπόθεση την χαμηλή τιμή και όχι την ποιότητα. Με τέτοιους αργούς ρυθμούς εξέλιξης, πως να μην μας χρειάζεται ελεημοσύνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν