Προκαταρκτική εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ για την Βραδιά του Ερευνητή 2015

  • Iatropedia
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ & ο Όμιλος Φίλων Παστέρ, συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Ερευνητή. Με πρωτοβουλία ομάδας νέων επιστημόνων, Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων του ΕΙΠαστέρ, Λίγο πριν τη «Βραδιά Ερευνητή 2015» την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, διοργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, που θα γίνουν στο Αμφιθέατρο του ΕΙΠαστέρ.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται στις εξής ζώνες:

10:00 : 1η Ημερίδα Mεταδιδακτορικών και Mεταπτυχιακών φοιτητών. Οι νέοι ερευνητές και συνεργάτες του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, θα παρουσιάσουν στην ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά κυρίως στο ευρύ κοινό, την τρέχουσα επιστημονική τους δραστηριότητα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Βιοϊατρικής Έρευνας και τη διασύνδεσή της με την κοινωνία. Αυτό που διαφοροποιεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, είναι η άμεση σχέση της Έρευνας με την Δημόσια Υγεία, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών και φαρμάκων για τον έλεγχο των λοιμωδών και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

17:10 : Στρογγυλό Τραπέζι,με τη συμμετοχή seniors και juniors ερευνητών και εργαζομένων, που θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του Συντονιστή και του κοινού σχετικά με τις ευθύνες της έρευνας απέναντι στην κοινωνία και το αντίστροφο,το επάγγελμα του ερευνητή,τις νέες προτεραιότητες και κατευθύνσεις στην Έρευνα, κλπ.

18:30-19:30 : The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο. Η Επιστήμη στη …σκηνή. Μια ξεχωριστή παράσταση από τους Science Reactors, την ομάδα νέων επιστημόνων, που διαπρέπει στην Έρευνα και την Υποκριτική!

Πώς γίνεται μια εξέταση DNA; Τι είναι τα εντυπώματα και τι σχέση έχουν με τα αποτυπώματα; Γιατί είναι πάντα χρήσιμη μια λάμπα υπεριώδους φωτός στον τόπο ενός εγκλήματος; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι νεαροί επιστήμονες στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τον θάνατο μιας ερευνήτριας κάτω από παράδοξες συνθήκες… ήταν φόνος ή εργαστηριακό ατύχημα; Η επιστήμη και ο σημαντικός ρόλος της έρευνας πίσω από τις αγαπημένες μας αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές αποκαλύπτονται και μας προσκαλούν σε μια βραδιά με χιούμορ και μυστήριο. «Έγκλημα στο Εργαστήριο» και …η παράσταση αρχίζει!

19: 30-20.00 : Παρουσίαση και συζήτηση με εκπρόσωπο του Εγκληματολογικού Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα: O ρόλος του DNA στη σύγχρονη εγκληματολογία, μύθοι και αλήθειες. Ενδιαφέρουσες υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν