Πρόεδρος Γιατρών στο Iatropedia: Τι θα πω στον πρωθυπουργό για τον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Καμία απόλυση, κανένα λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ αλλά και γιατροί με σταθερές εργασιακές σχέσεις θα ζητήσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) από τον πρωθυπουργό. Τι θα πει ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ χωρίς πολλές ελπίδες βέβαια, θα επιδιώξει ο Πανελλήνιος ιατρικός Σύλλογος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος: «Καταρχάς θα ζητήσουμε να μη γίνει καμία απόλυση στον ΕΟΠΥΥ αλλά και να μην καταργηθεί απολύτως καμία δομή. Και αυτό διότι είναι σαφές ότι ο κόσμος στρέφεται πια στο δημόσια τομέα λόγω της κρίσης. Άλλωστε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας υπάρχει και στα νοσοκομεία αύξηση των επισκέψεων κατά 28% λόγω της κρίσης. Και όταν λοιπόν στα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν προστίθενται και τα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ, είναι σαφές ότι η κατάσταση χειροτερεύει.

Σύμφωνα εξάλλου με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας οι αναμονές στα νοσοκομεία και ειδικά για τους βαριά πάσχοντες αυξάνονται καθημερινά.

Για ακτινοθεραπεία η ανομονή φθάνει και τους 5 μήνες και για το ιώδιο ακόμη και τους 8 μήνες».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Βλασταράκος θα αναφέρει στον πρωθυπουργό: «Οι γιατροί να μεταφερθούν στα νοσοκομεία με την ίδια εργασιακή σχέση που μεταφέρθηκαν και οι γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ. Αν επιλεγεί η σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης να γίνει με το βαθμολόγιο που δικαιούνται που είναι παρόμοιο με αυτό των νοσοκομειακών γιατρών».

Εκτός αυτοί οι πρόεδρος του ΠΙΣ θα θέσει και ειδικά ζητήματα για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που έχουν χειρουργικές ειδικότητες: «Θα θέσω στον πρωθυπουργό το ζήτημα των γιατρών που πρέπει να χειρουργούν ώστε να μην έχουμε επιστημονικό ευνουχισμό τους. Πρέπει να υπάρχει διασύνδεση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας με τα νοσοκομεία ώστε να μπορούν να κάνουν χειρουργεία για την επιμόρφωση και την εξέλιξη τους δεδομένου ότι δε θα μπορούν να ασκούν ιδιωτικό έργο».

Παράλληλα ο πρόεδρος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΙΣ που θα δούνε τον πρωθυπουργό στου Μαξίμου θα ζητήσουν οι όποιες μετακινήσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας να είναι εντός της περιφέρειας που σήμερα εργάζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μετέωρο βήμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Συνάντηση με Σαμαρά σήμερα

Προς αναζήτηση…ρευστού ο ΕΟΠΥΥ! Τα κουρεμένα κονδύλια και η μειωμένη κρατική συμμετοχή

Πανικός στο υπουργείο Υγείας για την αιθαλομίχλη! Ειδική ομάδα παρακολούθησης και καταμέτρησης

Πότε ξεκινά η κινητικότητα των 8500 του ΕΟΠΥΥ! Όλη η διαδικασία