Πρησμένοι αστράγαλοι: Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

  • Iatropedia
Οι πρησμένοι αστράγαλοι είναι μια κατάσταση η οποία δεν προκαλεί ανησυχία ιδιαίτερα αν μένετε όρθιοι για πολλές ώρες ή περπατάτε πολύ. Στην περίπτωση όμως που εκτός από πρησμένους αστραγάλους έχετε και άλλα συμπτώματα, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δείτε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες

Επιπλοκές της εγκυμοσύνης

Αιφνίδια ή υπερβολική διόγκωση, ωστόσο, μπορεί να είναι ένα σημάδι της προεκλαμψίας , μια σοβαρής κατάστασης η οποία εμφανίζεται μετά την 20η εβδομάδα της κύησης. Εάν αισθανθείτε σοβαρό πρήξιμο ή οίδημα συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο , πονοκεφάλους , σπάνια ούρηση, ναυτία και εμετό , ή το όραμα αλλαγές, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Τραυματισμός

Ένας τραυματισμός στο πόδι ή τον αστράγαλο μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα. Το πιο συνηθισμένο είναι ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο. Για να μειωθεί το πρήξιμο αποφεύγεται το περπάτημα, χρησιμοποιήστε παγοκύστες, τυλίξτε το πόδι ή τον αστράγαλο με επίδεσμο συμπίεσης, και ανυψώστε το πόδι σε ένα σκαμνί ή σε ένα μαξιλάρι.

Φλεβική ανεπάρκεια

Συχνά αποτελεί ένα πρώιμο σύμπτωμα της φλεβικής ανεπάρκειας, μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά. Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να προακλε΄σει αλλαγές στο δέρμα, έλκη και μόλυνση.

Μόλυνση

Το πρήξιμο στα πόδια και στους αστραγάλους μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιας μόλυνσης. Τα άτομα με διαβητική νευροπάθεια ή με άλλα προβλήματα των νεύρων των ποδιών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μολύνσεις πόδι.

πηγη http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πρήζονται τα πόδια μου;