Πουλούσαν… ελπίδα σε σοβαρά ασθενείς με οργανωμένο σχέδιο

  • Iatropedia
"Θαυματουργό φάρμακο" από τη Ρωσία με βάση το DNA πουλούσαν επιτήδειοι σε απελπισμένους βαριά ασθενείς.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι 5 της σπείρας συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και ειδικά από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και τα ΑΤ Καλαμπάκας, Τρικάλων και Καλάμου Αττικής. Οι συλληφθένετες είναι τέσσερις άντρες ηλικίας 44, 48, 59 και 65 ετών και μια 49χρονη γυναίκα. Αναζητείται ακόμα ένας 63χρονος ο οποίος κατά τους αστυνομικούς θεωρείται αρχηγικός της σπείρας. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες είχαν συγκροτήσει από τον Μάρτιο του έτους 2014 εγκληματική οργάνωση η οποία εξαπατούσε ασθενείς με σκοπό την κλοπή χρημάτων.

Μάλιστα ο 63χρονος που αναζηττείται, εμφανιζόταν ως μεσάζων για φάρμακο, το οποίο δήθεν παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια από Ρώσους ερευνητές, κατόπιν λήψεως DNA του ασθενούς. Οι δε συλληφθέντες έπειθαν τους ασθενείς ότι και οι ίδιοι έχουν κατά το παρελθόν ιαθεί από παρεμφερείς ανίατες ασθένειες.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.780 ευρώ, 34 χρυσές λίρες Αγγλίας, 2 αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, βιβλιάρια καταθέσεων, συνταγές φαρμάκων, 1 φιαλίδιο με υγρό διάλυμα, 3 ξίφη, 1 πτυσσόμενη ράβδος και 1 μεταλλική λεπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες ελπίδες για τη σκλήρυνση: Τι λέει στο iatropedia ο νευρολόγος Δ.Μητσικώστας

Ελπίδες για τη νόσο Κούσινγκ- αισιόδοξοι οι επιστήμονες