Πότε θα βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Όλο το χρονοδιάγραμμα

  • Iatropedia
Τελικώς δε θα χρειαστεί εντός επτά ημερών να κλείσουν τα ιατρεία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να πάνε στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε τις απολύσεις αλλά ούτε τις αυτό-απομακρύνσεις θα αποφύγουν τελικώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρά τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει αλλά και τη δίμηνη απεργία τους.

Το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη ψηφίζεται αύριο Πέμπτη στη βουλή και επί των εργασιακών σχέσεων δεν έχει αλλάξει τίποτε.

Έτσι όσοι επιλέξουν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα, δε θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιδιωτικά τους ιατρεία εντός επτά ημερών.

Θα πρέπει εντός επτά ημερών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη στο ΕΣΥ. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα-κινητικότητα η οποία θα διαρκέσει έναν μήνα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Στο διάστημα αυτό και όταν κληθούν να επανέλθουν στο δημόσιο σύστημα θα πρέπει να έχουν περάσει από την εφορία για να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι η διαδικασία δε θα χρειαστεί να γίνει σε επτά ημέρες αλλά με τη λήξη της διαθεσιμότητας και την ένταξη στο ΕΣΥ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περίπου 5500 γιατροί ενώ με βάση τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κοντά στους 3000 γιατρούς θα επιλέξουν να μείνουν στον ιδιωτικό τομέα για να μην κλείσουν τα ιατρεία τους. Έτσι θα έχει συμπληρωθεί και ο απαραίτητος αριθμός των απομακρύνσεων του ιατρικού προσωπικού που ζητούν τρόικα και Task Force.

Σήμερα από τους 5500 γιατρούς μόνο οι 1000 δε διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο Άδωνι για ΠΕΔΥ-απολύσεις!

Στην εντατική την Πέμπτη η Υγεία! Απεργούν γιατροί εργαζόμενοι

Ποιος χαρίζει 1.000.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ;

Όταν οι δικαστικοί κλητήρες πήγαν να κατασχέσουν τις… καρέκλες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν