Πόσοι γιατροί τελικά θα προσληφθούν στο ΠΕΔΥ; Τι είπε ο Βορίδης

  • Iatropedia
''Γη και ύδωρ'' δίνει ο Μάκης Βορίδης στους γιατρούς προκειμένου να σπεύσουν να καλύψουν τις κενές θέσεις στο ΠεδΥ το οποίο παρά τις σχετικές εξαγγελίες δεν λειτουργεί έστω και στοιχειωδώς.

Επιπλέον μόρια σε όσους γιατρούς υπηρέτησαν παλαιότερα στον ΕΟΠΥΥ και στο ΙΚΑ και τώρα αποφασίσουν να μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ θα δώσει το υπουργείο υγείας.

Παράλληλα αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη 3.000 θέσεων γιατρών μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Όπως ανέφερε ο Μάκης Βορίδης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ).

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την άμεση ένταξη – κατάταξη στο ΕΣΥ των πρώην γιατρών του ΙΚΑ, που σήμερα υπηρετούν στο ΠΕΔΥ, με μόνο κριτήριο την προϋπηρεσία.

Δεύτερη σύνταξη

Για το μείζον θέμα που απασχολεί τους γιατρούς αυτό το συνταξιοδοτικό ο υπουργός υγείας τους επισήμανε ότι από την ημέρα κατάταξής τους στο ΕΣΥ δικαιούνται δεύτερη σύνταξη, εφόσον εκπληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (πενταετία).

Άνοιξαν τις πόρτες τους

Ξεκίνησε η λειτουργία εννέα Τακτικών Ιατρείων και όλων των Εργαστηρίων ενώ μέχρι τα τέλη του 2014 αναμένεται να παραδοθεί και ο χώρος των Επειγόντων –Περιστατικών με αίθουσα Χειρουργικών Επεμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στο νέο Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκαν, με κοινή συναίνεση, και οι επτά ιατροί του ΠΕΔΥ Ραφήνας.

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας και το Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, με την 24ωρη λειτουργία τους, αποτελούν τους δύο πόλους εφημέρευσης και παροχής υπηρεσιών υγείας στην Νοτιοανατολική Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα δικαστήρια οι φαρμακοβιομήχανοι για τις τιμές στα φάρμακα! Νέος πονοκέφαλος για Βορίδη

ΕΟΠΥΥ: Μου χρωστάς δε σου χρωστάω! Πόσα λείπουν από τα Ταμεία

Ακτινοθεραπευτές: “Σταματούν οι χημειοθεραπείες αν…”! Έκκληση στο Βορίδη για συνταγογράφηση εξετάσεων

Όταν το ΕΣΥ κουρεύει φως, νερό, τηλέφωνο! Αυστηρές εντολές για ψαλίδι παντού