Πώς οι ταινίες 3D βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Είτε είστε φαν των τρισδιάστατων ταινιών είτε όχι, είτε επικροτείτε κάθε παρόμοια νέα τεχνολογία που φέρνει μια επιπλέον εμπειρία στην θέαση ταινιών, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι οι ταινίες 3D βελτιώνουν τη νοητική σας λειτουργία!

Αυτό προκύπτει από έρευνα του καθηγητή Brendan Walker από το Εργαστήριο Thrill στις ΗΠΑ.

Εκείνος και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν ειδικές συσκευές στα κεφάλια συμμετεχόντων με τις οποίες μπορούσαν να παρακολουθούν 14 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου τους. Κάθε τμήμα του εγκεφάλου μας αποκαλύπτει κάτι διαφορετικό για τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη.

Διαπίστωσαν ότι υπάρχει 7,31% αύξηση στην συμμετοχή/δραστηριότητα τους εγκεφάλου από την θέαση με τεχνολογία 2D σε θέαση με τεχνολογία 3D και ότι η βελτίωση των αντανακλαστικών του εγκεφάλου αυξάνεται κατά πέντε φορές.

Η γνωστική επεξεργασία βελτιώθηκε επίσης από το 11% μεταξύ των συμμετεχόντων που παρακολουθούσαν την ταινία σε 2D σε 23% μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν την ταινία σε 3D.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αυξάνει/επιταχύνει την λειτουργία του, όταν παρακολουθούμε μια ταινία 3D, ενώ και η ευφορία που βιώνουμε, καθώς βλέπουμε την ταινία, μας κάνει επίσης να σκεφτόμαστε ταχύτερα.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα!…

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το λαχανικό που σηκώνει ασπίδα σε υπέρταση και διαβήτη

Πως το διάβασμα μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο