Πόλεμος ΕΟΠΥΥ-Γιατρών! Οι απειλές και οι νέες κινητοποιήσεις

  • Iatropedia
Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ διοίκησης ΕΟΠΥΥ και γιατρών καθώς την ώρα που οι ιδιώτες γιατροί κάνουν επίσχεση εισπράττοντας το αντίτιμο της επίσκεψης από τους ασθενείς, ο πρόεδρος του φορέα του απειλεί με αυστηρές κυρώσεις. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Με κυρώσεις προειδοποίησε και πάλι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τους συμβεβλημένους γιατρούς που λαμβάνουν χρήματα για την επίσκεψη από ασφαλισμένους του φορέα.

«Μονομερής καταγγελία της σύμβασης», που συνοδεύεται με κυρώσεις, χαρακτήρισε την πληρωμή της επίσκεψης σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από ασφαλισμένους του φορέα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γ. Βουδούρης.

Πρόκειται για κίνηση που θα οδηγήσει τον ΕΟΠΥΥ στη διακοπή της συνεργασίας με τους γιατρούς αυτούς.

Ο κ. Βουδούρης υποστήριξε πως οι γιατροί έχουν πληρωθεί έως και το Μάιο, ενώ δρομολογείται και ο Ιούνιος, ενώ στόχος είναι οι ιατρικές πράξεις να εξοφλούνται μήνα-μήνα.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ηλεκτρονική παρακολούθηση, χιλιάδες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στον ΕΟΠΥΥ, συνταγογραφώντας, χωρίς όμως να διευκρινιστεί αν οι ιατροί πληρώθηκαν κανονικά την επίσκεψη ή έλαβαν μόνο τη συμμετοχή του ασθενούς.

Να σημειωθεί όμως ότι οι ιδιώτες γιατροί παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον για 1,5 χρόνο από ιατρικές εξετάσεις που έχουν κάνει σε ασθενείς που ανήκαν σε Ταμεία τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τις σχεδιαζόμενες μειώσεις στα μισθολόγια τους και τα προβλήματα στην καταβολή των εφημεριών.