ΠΟΕΔΗΝ: «Λίστα αναμονής δύο ετών στα χειρουργεία του Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Έδωσε στη δημοσιότητα λίστα των προγραμματισμένων χειρουργείων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, από την οποία προκύπτει ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά ασθενών που χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση και βρίσκονται σε λίστα αναμονής ...2 ετών.

Τη λίστα αναμονής χειρουργικών επεμβάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, από την οποία προκύπτει ότι το φαινόμενο των καθυστερήσεων στη εξυπηρέτηση των ασθενών δεν εντοπίζεται μόνο στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί που πριν από λίγες ημέρες γυναίκα ζήτησε ραντεβού για γαστροσκόπηση και της έκλεισαν για … το 2022! Το θέμα λύθηκε με την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι προσλήψεις επιπλέον γιατρών, ενώ δρομολογήθηκε και η λειτουργία δεύτερου τακτικού εξωτερικού γαστρεντερολογικού ιατρείου.

Δείτε επίσης: Ζήτησε ραντεβού στο νοσοκομείο Χανίων και της έκλεισαν για…το 2022! Το έμαθε ο υπουργός Υγείας…

ΠΟΕΔΗΝ: «Πάνω από 2 χρόνια αναμονής για επέμβαση στο Παπαγεωργίου»

Στη λίστα που ακολουθεί, θα διαπιστώσετε ότι η αναμονή, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, για σοβαρά χειρουργεία αγγίζει τα δύο χρόνια.  Η προτελευταία στήλη είναι ημερομηνία διάγνωσης και εγγραφής στη λίστα και η τελευταία στήλη, η ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε το χειρουργείο.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην παρακάτω λίστα φαίνεται ότι μόνο δύο χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν από το 2017 και μέχρι σήμερα κι αυτά με καθυστέρηση 2 ετών. Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Δείτε τη λίστα:

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

«Πάνω από δυο χρόνια αναμονή για σοβαρές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Στη νέα λίστα που βγαίνει σήμερα πολλοί δεν εμφανίζονται. Αυτό σημαίνει ότι, ή πήγαν αλλού και χειρουργήθηκαν ή μπορεί ακόμα και να έχασαν τη ζωή τους. «.

Για να λειτουργήσουν σωστά και με επάρκεια τα νοσοκομεία χρειάζεται να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.