ΠΟΕΔΗΝ: Ξέμειναν τα νοσοκομεία από τραυματιοφορείς – Βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις μετατάξεις τους

  • Iatropedia
τραυματιοφορείς
Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει στο προσκήνιο το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία της χώρας. Ως τρανό, δυστυχώς, παράδειγμα, φέρνει το νοσοκομείο της Βέροιας, όπου 13 τραυματιοφορείς προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που αντιστοιχούν σε 22!

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Τα Νοσοκομεία ξέμειναν από τραυματιοφορείς και κινδυνεύουν οι ασθενείς. Αυτό συνέβη από την ακατανόητη προεκλογική ρουσφετολογική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να μετατάξει στους Δήμους 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες

Νοσοκομείο Βέροιας τραγική η υποστελέχωση σε Τραυματιοφορείς

Η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς καθόλου να σκεφτεί τη λειτουργία των Νοσοκομείων προεκλογικά για ρουσφετολογικούς λόγους μετέταξε 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες στους Δήμους, χωρίς να φροντίσει για την αναπλήρωσή τους. Συνολικά στα Νοσοκομεία υπηρετούν 2300 στις 5000 οργανικές θέσεις. Σε πολλά Νοσοκομεία είναι τραγική η κατάσταση σε Τραυματιοφορείς.

Είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των εφημερευόντων Νοσοκομείων.  Καθυστερούν οι διακομιδές για εξετάσεις και κινδυνεύουν ζωές ασθενών. Τραγικό παράδειγμα το Νοσοκομείο της Βέροιας.

Οι οργανικές θέσεις σε Τραυματιοφορείς είναι 26, υπηρετούν 10 μόνιμοι εκ των οποίων οι 3 είναι απαλλαγμένοι με σοβαρό πρόβλημα υγείας, επίσης υπηρετούν 5 με προγράμματα του ΟΑΕΔ και 1 Επικουρικός. Μαζί με αυτούς υπήρχαν και 9 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί Φύλακες και όλοι μαζί κάλυπταν οριακά το Νοσοκομείο. Έφυγαν προεκλογικά οι 9 πρώην Σχολικοί Φύλακες.

Οι 13 που απέμειναν προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι 22. Οι βάρδιες μειώθηκαν στο μισό και καθυστερούν οι εξετάσεις επειγόντων περιστατικών.

Η Διοίκηση έλαβε μία απόφαση να χορηγεί ένα ρεπό την εβδομάδα στους Τραυματιοφορείς και να πάρουν μόνο πέντε ημέρες κανονική άδεια το καλοκαίρι. Παρά ταύτα το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και να κινδυνεύουν  οι ασθενείς.

Ίδια τραγική κατάσταση και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας προκειμένου να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα το οποίο διαλύει τη λειτουργία σχεδόν όλων των Νοσοκομείων της χώρας. Χωρίς Τραυματιοφορείς είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία.

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Βέροιας.

Το έγγραφο για τους τραυματιοφορείς του νοσ. Βέροιας, το οποίο συνοδεύει την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κενή η μία στις δύο θέσεις τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: «Τραυματιοφορείς οι χαμάληδες του ΕΣΥ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν