ΠΟΕΔΗΝ: Ιδιοκτησιακή καθεστωτική αντίληψη Πολάκη για τη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει τη Στάση Εργασίας αύριο στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 12:00 – 14:00 και καλεί σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους 12 το μεσημέρι στην πύλη του νοσοκομείου, συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες για όσα έφεραν στη δημοσιότητα το νοσοκομείο.

Διαβάστε παρακάτω τι σχολιάζουν από την ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα:

Σιωπή από τον κο Ξανθό
Καλύπτει ο κος Τσίπρας τις άφρονες δηλώσεις περί Παρακράτους του κου Πολάκη. Σε άλλο Δημοκρατικό Κράτος θα είχε αποπεμφθεί
Σας κοινοποιούμε δεκάδες παραγγελίες γιατρών και προϊσταμένων Νοσηλευτών για αγορές, επισκευές εξοπλισμού που δεν έγιναν δεκτές από τη Διοίκηση. Ο κος Πολάκης ξεφτιλίζει το θεσμό του Υπουργού Υγείας κατ’ επανάληψη, με δεδομένη τη στήριξη του κου Τσίπρα.

Σε μία περίοδο που τα Νοσοκομεία καταρρέουν από την αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών αναγκών αντί να στέκεται ταπεινός μπροστά στα προβλήματα, κατασκευάζει ενόχους για να κρύψει κάτω από χαλί την διάλυση.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα Νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν να ανανεώσουν, να συμπληρώσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.
Κοινό μυστικό είναι ότι οι ασθενείς φέρνουν κουβέρτες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια από το σπίτι τους. Όχι γιατί το ζητάνε οι Νοσηλευτές αλλά γιατί διαπιστώνουν οι ίδιοι την ανάγκη.
Κατά την εισαγωγή τους διαπιστώνουν ότι το κρεβάτι νοσηλείας δεν διαθέτει σεντόνια πάνω – κάτω και κουβέρτες ή όταν διαθέτει δεν αντικαθίστανται καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους, λόγω έλλειψης ιματισμού.

Για λόγους καθαριότητας και για την αποφυγή νοσοκομειακών λοιμώξεων οι ασθενείς και καλά κάνουν αναγκάζονται και φέρνουν ιματισμό από το σπίτι τους.

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο ο Αν. Υπουργός Υγείας μίλησε για παρακράτος που έχει πολλά πλοκάμια τα οποία υπονομεύουν της κυβέρνηση

Τι ξεστόμισε ο Αν. Υπουργός Υγείας, την ώρα που ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός στέκει αμίλητος δεν παίρνει θέση και ο Πρωθυπουργός ακόμη τον κρατάει στη θέση του.
Είπε ότι οι Νοσηλευτές, οι γιατροί συγκροτούν παρακράτος. Δηλαδή υπονομεύουν την κυβέρνηση και χειραγωγούν την πολιτική ζωή της χώρας.
Ο Πολάκης μπέρδεψε στο μυαλό του τους Νοσηλευτές με τις ομάδες που δρούσαν κάποτε πριν ισχυροποιηθεί η Δημοκρατία στον τόπο μας, εκτός της αστυνομίας, του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών.

Τέτοιες αντιλήψεις είναι επικίνδυνες εάν τις ενστερνίζεται όλη η κυβέρνηση.

Τι εννοεί ο κος Πολάκης;

Ότι ένα μέρος των Νοσηλευτών, των γιατρών λειτουργεί στο παρασκήνιο και υπονομεύει την κυβέρνηση σε βάρος της υγείας των ασθενών; Μήπως ψάχνει τα εξιλαστήρια θύματα των πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση στην υγεία;

Ο κος Πολάκης δεν κρύβει την ιδιοκτησιακή καθεστωτική αντίληψη που έχει για το κράτος στο οποίο οι κολλητοί του θα πρέπει να τυγχάνουν πριγκιπικής μεταχείρισης.

Η συνεργάτης του κου Πολάκη στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο βίωσε μία πραγματικότητα για τον ασθενή αδελφό της που βιώνουν καθημερινά όλοι οι ασθενής στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Διαπίστωσε ότι υπάρχει έλλειψη υλικών, ιατρικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχει πανικόβλητο.

Θέλουμε να θυμίσουμε στον κο Πολάκη, ότι επί των ημερών του οι δύο Αξονικοί Τομογράφοι του Νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας.
Στο διάστημα που ήταν χαλασμένοι αναγκάστηκε το παρακράτος να χειρουργήσει ασθενή με εσωτερική αιμορραγία στα τυφλά χωρίς να προηγηθεί αξονική (αιμορραγία κοιλιακής αορτής) και ευτυχώς τα πλοκάμια του παρακράτους έσωσαν τον ασθενή.

Άλλος ασθενής πέθανε κατά την μεταφορά του για αξονική στο Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.
Το καλοκαίρι έβραζαν οι Ασθενείς λόγω έλλειψης κλιματισμού. Μετά τη δική μας καταγγελία αγοράστηκαν κάποιοι ανεμιστήρες.

Τι είπε η συνεργάτης του κου Πολάκη;

«Κρύβετε τα σεντόνια και στέλνετε τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα». Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν έχουν χρήματα οι πολίτες κε Πολάκη να αναζητήσουν υπηρεσίες Υγείας στον Ιδιωτικό Τομέα. Προσφεύγουν θέλοντας και μη στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σταματήστε την καραμέλα του ιδιωτικού τομέα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι συνεχώς αυξανόμενη. Από πότε ο Υπουργός έχει δικαίωμα να καταλήγει αυθαίρετα και με σκοπιμότητες στο συμπέρασμα ότι φταίνε οι Νοσηλευτές για τις ελλείψεις ιματισμού, ότι φταίει ο Προϊστάμενος και τον αποπέμπει. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου από τη θέση του.

Προϊστάμενος με 29 χρόνια υπηρεσίας με μεταπτυχιακό, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας στην Έδρα της Αναισθησιολογίας.

Καθημερινά διαμαρτύρονται οι ασθενείς για έλλειψη ιματισμού στο Νοσοκομείο και ο Πολάκης δεν το παραδέχεται. Διαπιστώθηκε η πραγματικότητα από την συνεργάτη του και φταίει το παρακράτος. Για τις διαμαρτυρίες του ξένου κόσμου δεν ιδρώνει το αυτί του. Για την συνεργάτη του φταίνε οι Νοσηλευτές. Όχι οι πολιτικές που ασκεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Ας κοιτάξουν στο καθρέπτη να βρουν τους φταίχτες. Δεκάδες αιτήματα και παραγγελίες Προϊστάμενων των Νοσηλευτικών Τμημάτων για αντικατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής για την χορήγηση περισσότερου ιματισμού, τα οποία αντιμετωπίστηκαν αρνητικά από την Διοίκηση λόγω έλλειψης κονδυλίων ή οικονομίας.

Ο εν λόγω αποπεμφθείς Προϊστάμενος από τον Πολάκη υπέβαλε δεκάδες αιτήματα για χορήγηση περισσότερου ιματισμού για αντικατάσταση του εξοπλισμού του τμήματος και αντιμετωπίστηκαν αρνητικά από την Διοίκηση.

Νοσηλευόμενοι ασθενείς διαπιστώνοντας τα προβλήματα προχωρούν σε μικροδωρεές ιματισμού.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Προϊστάμενοι με τους Αναπληρωτές τους την Παρασκευή το μεσημέρι επισκέφθηκαν τον Διοικητή επισημαίνοντας ότι όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου έχουν ελλείψεις ιματισμού. Διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες και στήριξαν τον Προϊστάμενο.
Για τα σεντόνια κύριε Πολάκη που αναρωτηθήκατε που βρέθηκαν μετά την παρέμβασή σας γιατί δεν ρωτάτε τον Διοικητή. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας παρέλαβε 200 σεντόνια από παραγγελία και μοίρασαν 20 σεντόνια σε κάθε τμήμα.

Στρώθηκαν δέκα κρεβάτια σε κάθε κλινική. Τα υπόλοιπα έμειναν χωρίς σεντόνια. Το Σαββατοκύριακο πάλι δεν υπήρχαν σεντόνια.

Ο κουτσουρεμένος προϋπολογισμός εφέτος του Σισμανογλείου είναι 28 εκατομμύρια ευρώ.

Πως είναι δυνατόν να διαθέτει 5 εκατομμύρια ευρώ ταμειακό διαθέσιμο 20 ημέρες πριν κλείσει το έτος. Εάν πράγματι ισχύει αυτό, με δεδομένη την χάλια κατάσταση του εξοπλισμού, των υποδομών και των ελλείψεων σε υλικά του Νοσοκομείου, σημαίνει ότι ο Διοικητής εκτελεί κυβερνητικές εντολές να περισσέψουν χρήματα για να αποδείξει ότι το Νοσοκομείο είναι πλεονασματικό.

Ποια είναι η κατάσταση του Νοσοκομείου σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σήμερα κε Πολάκη για την οποία υπεύθυνο είναι το Παρακράτος ή η Κυβέρνηση; Σε βασικό Νοσοκομείο των εφημεριών της Αττικής.

Αξονικοί τομογράφοι.

Το Νοσοκομείο διαθέτει δύο Αξονικούς. Ο ένας είναι χαλασμένος. Ο δεύτερος αγοράστηκε μεταχειρισμένος από τον Ιταλία 15ετίας που ήταν εν αχρηστία 15.000 ευρώ με χαλασμένη λυχνία.
Με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα αγοράστηκε νέα λυχνία 80.000 ευρώ. Το κόστος αγοράς Αξονικού και λυχνίας, μετεγκατάστασης, επισκευών ξεπέρασε τις 120.000 ευρώ. Η αγορά νέου Αξονικού κοστίζει 150.000 ευρώ!!! Αφού έχουν χρήματα γιατί κάνουν μπαλώματα και δεν αγοράζουν καινούργιο Αξονικό;

Μαγνητικός τομογράφος

Είναι σχεδόν σε αχρηστία. Είναι 15ετίας. Η αναβάθμιση του για να καταστεί αξιόμαχος κοστίζει σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Νοσοκομείο 200.000 ευρώ. Αφού έχουν χρήματα γιατί δεν το αναβαθμίζουν;

CR Ακτινολογικά μηχανήματα για επεμβατικές πράξεις χειρουργείων.

Υπάρχουν δύο πανάρχαια 15ετίας που έχουν φάει τα ψωμιά τους. Συνεχώς εμφανίζουν βλάβες. Με αγορά κοστίζει 40.000 ευρώ το ένα. Αφού υπάρχουν χρήματα γιατί δεν αγοράζονται;
Μηχανήματα για Αγγειογραφίες και Βηματοδοτήσεις
Υπάρχουν τρία. Το δύο δεν δουλεύουν είναι άχρηστα και το ένα εμφανίζει συνεχώς βλάβες. Αναβάλλονται ραντεβού. Η αγορά κοστίζει 80.000 ευρώ περίπου το καθένα. Αφού υπάρχουν χρήματα γιατί δεν αγοράζονται;

Ακτινοσκοπικά μηχανήματα

Δεν υπάρχουν. Λειτουργεί ένα ελάχιστα. Συνεχώς είναι χαλασμένο.

Ενδοσκοπικά μηχανήματα

Δεν λειτουργούν είναι χαλασμένα.

Βροχοσκόπιο EBUS δεν διαθέτει το Νοσοκομείο αν και ζητήθηκε εδώ και πέντε χρόνια από τους γιατρούς

Γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο διαθέτουν από ένα παλιό που συχνά είναι εκτός λειτουργίας.

Μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Δες τε παραγγελίες που δεν εκτελέστηκαν.

Το Σισμανόγλειο διέθεσε ένα κολονοσκόπιο παλαιό στο Αμαλία Φλέμιγκ που συνεχώς είναι χαλασμένο. Αναβάλλονται συνεχώς ραντεβού και στα δύο Νοσοκομεία.

Ανάπτυξη Νοσοκομείου.

95 κλίνες αναπτυγμένες είναι κλειστές λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Καρδιοθωρακοχειρουργικό τμήμα 30 κλινών είναι κλειστό λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού και λόγω καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του εξοπλισμού της κλινικής.
Αφού υπάρχουν χρήματα γιατί δεν εξοπλίζεται η κλινική.

Αφού προσλαμβάνετε προσωπικό κύριε Πολάκη, γιατί δεν ανοίγουν οι κλειστές κλίνες του Νοσοκομείου, γιατί είναι ένας Νοσηλευτής για 40 ασθενείς, γιατί εργάζονται νυχθημερόν χωρίς ρεπό και άδειες;

Απαράδεκτος Υπουργός Υγείας.
Κε Τσίπρα να τον χαίρεστε!!!!

Σας κοινοποιούμε μερικές από τις παραγγελίες και τα αιτήματα από τα πλοκάμια του Παρακράτους που δεν έγιναν δεκτά από τη Διοίκηση. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν